Brug wordt gestut... om er andere brug over te laten rijden

Brug wordt gestut... om er andere brug over te laten rijden

De Van Laetestraat wordt tijdelijk onderbroken voor het bijzondere transport. Foto: lvi

Melle / Merelbeke -

Vanaf 12 januari wordt de Van Laetestraat in het Oost-Vlaamse Merelbeke onderbroken voor het doorgaand verkeer. De brug van de R4 moet gestut worden omdat speciale vrachtwagens delen van de nieuwe bruggen van de E40 erover gaat vervoeren.

Vanaf 15 januari worden de nieuwe brugliggers geplaatst aan de bruggen van de E40, ter hoogte van de Oude Gaversesteenweg en de Tijarm. De brugliggers, elk 42 meter lang zijn en 90 ton zwaar, worden met speciale vrachtwagens per uitzonderlijk transport vervoerd. Van de 42 liggers worden er 12 aangevoerd over de brug van de R4 en de verbindingsweg B403. De brug is niet gebouwd om zo'n zwaar transport te dragen en omdat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vreest dat die brug zou kunnen bezwijken, wordt ze extra gestut. Daarom wordt een gedeelte van de Van Laetestraat, waar het verkeer onder de brug van de R4/B403 rijdt, afgesloten voor het doorgaand verkeer, van 12 tot en met 31 januari. Het uitzonderlijk transport van de brugliggers zal 's nachts gebeuren onder politiebegeleiding, maar de hinder zal volgens AWV beperkt zijn. De bewoners van de Van Laetestraat kunnen wel nog door tot aan de brug. Er zal een omleiding zijn via Gontrode Heirweg, Caritasstraat en Heidestraat.

Voetgangers en fietsers kunnen wel nog onder de brug door. Het verkeer dat van de E40 vanuit Brussel komt, kan de afrit nog afrijden, maar moet richting de Gontrode Heirweg rijden. Het verkeer dat via de E40 richting Heidestraat en Salisburylaan wil, wordt omgeleid via de volgende afrit naar de R4-binnenring. Je kan daar de omleiding volgen tot aan de Ghelamco Arena en via de brug van oever veranderen om naar de afrit van de R4 aan de carpoolparking te rijden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees