SP.A voert actie tegen ring van Driespoort naar N43: “Onderzoek eens de andere voorstellen”

SP.A voert actie tegen ring van Driespoort naar N43: “Onderzoek eens de andere voorstellen”

Foto: if

Deinze -

De SP.A Deinze-Nevele voerde op de parking van het shoppingcentrum Driespoort langs de Gaversesteenweg actie tegen de ringweg die Deinze door het shoppingcentrum en de aanpalende site van Ter Wilgen wil trekken. Die ringweg zou lopen van de Gaversesteenweg via een bocht aan Ter Wilgen en onder de spoorlijn Gent-Kortrijk tot aan de N43.

Onder het motto ‘Deinze mobiel! Samen zetten we Deinze in beweging’ pleit Wouter De Schepper dat de stad bij de aanleg van een ring eerst een grondige evaluatie zou maken van de voorstellen die door verschillende groepen zijn ingediend.

“Doordachte alternatieven zoals het Deinze Mobiel!-plan van de SP.A om de verkeersknoop te ontwarren, zijn nooit ten gronde onderzocht. Het aanleggen van een kwartring door het shoppingcentrum en een drukke woonwijk zullen het mobiliteitsprobleem niet oplossen”, klinkt het bij SP.A.

“Wij vinden dat het mobiliteitsplan dat binnenkort op de gemeenteraad wordt voorgelegd weinig effectief is en te weinig gedragen wordt. Wij pleiten nog altijd voor drie verkeerlussen”, zegt Wouter De Schepper.

“Wij zouden onder andere van de Volhardingslaan en Gaversesteenweg éénrichting maken en via de Centrumlaan en Oudenaardsesteenweg het verkeer naar de E17 sturen.”

Tegen dit laatste voorstel rees in de voorbije maanden al heel wat protest van belangengroepen zoals Leefbaar Petegem en een groep van buurt- en andere bewoners uit de omgeving van de Oostkouter, Nieuwgoed en aanpalende nieuwe woonwijken. Die dienden zelf alternatieven in. Woensdag wil de SP.A de actie overigens herhalen op de Deinse markt.

De projectontwikkelaar van de Driespoort beklemtoonde achteraf in een mededeling dat hij noch voor, noch tegen de SP.A-actie was.

Niet meer op parking

Wel wees woordvoerster Yannic Demeyer er op dat zowel de handelaars als de shoppers het niet fijn vonden om op de parking aangesproken te worden. “Daarenboven gaat het om een privé locatie. Gelijkaardige aanvragen voor acties zullen in het vervolg geweigerd worden”, zegt Yannick Demeyer.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio