VOETBALPROXIMUS LEAGUESV ROESELARE - Martijn Monteyne genoot zichtbaar van zijn basisplaats tegen Union

“Ik ontken niet dat het deugd deed”

De vreugde bij Roeselare was groot nadat Mathieu Cornet in extremis voor de 1-2-overwinning zorgde. Foto: BELGA

Roeselare -

SV Roeselare griste bij Union in extremis een superbelangrijke overwinning mee (1-2). “Gevleid, maar dat speelt geen rol. Op dit moment tellen alleen de punten”, zegt Martijn Monteyne, die voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap stond.

Martijn Monteyne stond zondagavond in het Koning Boudewijnstadion nog eens aan de aftrap van een wedstrijd.

“Ik kan niet ontkennen dat het deugd deed”, zegt de 33-jarige Moorsledenaar, die bezig is aan zijn tweede campagne bij SV Roeselare, de club waar het voor hem allemaal begon. “Dat ik heel lang op mijn kans heb moeten wachten? Ik ben al enkele jaren prof en besef ook wel dat het leven van een voetballer kort is. Je moet zorgen dat je fit blijft en je kans grijpen als die zich aandient...”

Het contract van Monteyne loopt eind juni dit jaar af. De club verlengde zopas het contract met de bijna tien jaar jongere Carlo Damman met drie seizoenen.

“Uiteraard is er concurrentie, maar dat is alleen maar positief voor de ploeg. Mijn plannen voor volgend seizoen? Eerlijk, ik ben er nog niet mee bezig. Eerst wil ik goed eindigen met Roeselare. Ik ben 33 jaar en hoop nog een paar jaar te voetballen. Maar nu hebben we belangrijker dingen aan ons hoofd.”

SV Roeselare pakte zondagavond de drie punten bij Union en dat is weinig ploegen gegeven.

“Misschien gevleid, maar dat doet er nu niet toe. Een ijzersterke organisatie moest de basis zijn en we hoopten om zelf ook kansen te versieren. Op dit moment tellen alleen de punten. Dankzij deze overwinning blijven we uitzicht hebben op de top vier. We zijn er nog lang niet, maar we kunnen nog naar boven kijken. We zetten een eerste stap en de winst bij Union moet ons vertrouwen geven. In de winterstop hebben we keihard gewerkt en dan doet een zege uiteraard heel veel deugd.”

“Vrijdag kunnen we met vertrouwen naar Westerlo afzakken. De belangrijke weken komen er aan.”

Volgens Martijn Monteyne zijn de verschillen in 1B kleiner dan vorig jaar. Of hij verwacht had dat SV Roeselare zo hard zou moeten knokken voor een plaats in de top vier?

“We kenden te veel ups and downs. Er was nooit sprake van een echte constante. Als je er niet in slaagt om een reeks neer te zetten, dan weet je dat het moeilijk wordt. De kern is ruim, maar tot nu toe is er niet uitgekomen wat iedereen ervan verwachtte. Maar er resten ons nog zeven wedstrijden. Daarin moeten we tonen dat we waard zijn”, besluit de rechtsachter, die met zijn gezin in Moorslede woont.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio