Voetbal1ste provINCIALE - JONAS DECOENESV RUMBEKE

“Toch zie ik toekomst rooskleurig tegemoet”

“Toch zie ik toekomst rooskleurig tegemoet”

Foto: VDB

Rumbeke / Roeselare -

SV Rumbeke gleed door de 0-3 thuisnederlaag tegen Wielsbeke af naar de voorlaatste plaats in de stand. Volgende week er bij SC Blankenberge er iets gesprokkeld worden.

Rumbeke had wel een geldig excuus. Door de uitgebreide ziekenboeg moest het een beroep doen op enkele jonge beloften. Eén van hen was Jonas Decoene (19), die dit seizoen voor het eerst in de A-kern werd opgenomen maar vorig seizoen al meetrainde met de eerste ploeg.

“We begonnen de match vanuit een zeer solide organisatie”, vertelt Jonas Decoene. “We gaven nauwelijks een kans weg. Pas op, zelf hadden wij ook niet veel mogelijkheden. Op slag van rust werd het dan toch 0-1. Een slecht ontzetten in onze defensie werd prompt afgestraft. Dat was natuurlijk een domper vanjewelste. Maar we lieten het niet aan ons hart komen.”

“We begonnen de tweede helft met erg veel motivatie en alsof het nog steeds 0-0 was. Maar het draaide toch verkeerd uit, want Wielsbeke is een erg efficiënte ploeg. Uit een viertal kansen puurden de bezoekers drie doelpunten.”

“Uiteraard waren wij na afloop erg ontgoocheld”, besluit de Rumbeekse aanvaller. “Wij hadden immers niet eens slecht gespeeld en toch slikten wij drie doelpunten. Toch zie ik de toekomst rooskleurig tegemoet. Als we zo blijven verder spelen, dan gaat dat vroeg of laat punten opleveren.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio