Mitchelton-Scott met de handen in het haar: na Durbridge ook kopman Trentin zwaar gehavend na val op training

Mitchelton-Scott met de handen in het haar: na Durbridge ook kopman Trentin zwaar gehavend na val op training

Trentin reed tot vorig seizoen bij Quick Step Floors. Foto: AFP

Mitchelton-Scott (de opvolger van Orica) zit nog voor de start van het wielerseizoen met de handen in het haar. De twee kopmannen voor het openings­weekend – Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne – zijn alletwee geblesseerd.

Luke Durbridge weet vandaag of hij geopereerd moet worden na de sleutelbeenbreuk die hij zondag opliep in het Australisch kam­pioenschap en Matteo ­Trentin viel vorige week op ­training en brak daarbij een rib.

Vanaf vrijdag houdt de ploeg trouwens een alternatieve stage: in negen dagen rijden de renners van Barcelona naar ­Almeria. “Het is een wat anders”, zegt ploegleider Laurenzo Lapage. “Van altijd op dezelfde wegen te trainen, worden de renners ook in het kopje wat moe. En we ­volgen niet enkel de kustlijn van Catalonië naar ­Almeria, we ­trekken ook de ­heuvels in. Het is mentaal ­belangrijk dat je de sleur van hetzelfde parcours en hetzelfde hotel wat breekt. Het derde en laatste ­oefenkamp ­houden we in ­Almeria wél op ­dezelfde plaats, omdat we dan in de tweede helft van februari zitten en in een ­andere fase van de voorbereiding zijn beland. ­Dichter tegen de koersen aan.”

Tom Steels (Quick Step Floors) staat argwanend tegenover de aanpak van Michtelton-Scott. “Dat kan misschien wel leuk zijn, maar ik denk dat het niet zo handig is”, stelt de ploeg­leider-coach. “Alleen al logistiek is het een vreselijke onder­neming om elke dag alles ergens anders onder te brengen.”

Corrigeer