Gent lanceert vierde editie Lichtfestival met voorsmaakje van Urban Safari

VIDEO. Gorilla klimt op kantoorgebouw aan Gent Sint-Pieters

Op het negentig meter hoge kantoorgebouw Virginie Loveling aan het Gentse Sint-Pietersstation klautert sinds iets na 17 uur een grote gorilla in blauwe slip. Niet dat er een Gentse remake van de wereldberoemde film King Kong gemaakt wordt. Het gaat om een projectie, die de vierde editie van het Lichtfestival Gent onder de aandacht wil brengen. Het Lichtfestival Gent gaat van start op woensdag 31 januari en duurt vijf dagen, tot en met zondag 4 februari.

Rudy Tollenaere

De projectie van de klauterende gorilla is een realisatie van het Leuvense kunstcollectief Skullmapping van Antoon Verbeeck en Filip Sterckx. Sterckx verdiende al zijn sporen met muziekvideos voor de zangeres Selah Sue en de Belgische rockbabnd Willow.

Skullmapping toont hiermee een voorsmaakje van wat ze tijdens het Lichtfestival met Urban Safari zullen tonen: dan brengen ze dieren die door toedoen van de mens uitgestorven zijn opnieuw tot leven. Een aantal vreemde diersoorten, zoals de quagga (half paard, half zebra), de dodo en de Tasmaanse tijger zullen tijdens het vijfdaagse lichtfestival door de stad spoken. King Kong verkent blijkbaar nu al het terrein.

King Kong werd maandagnamiddag tot leven gebracht door een gezamenlijke druk op de knop van Gents burgemeester Daniel Termont, Gents schepen Annelies Storms en gouverneur Jan Briers.

De projectie wordt vanaf nu tot en met het Lichtfestival geprojecteerd op weekdagen van 6 tot 8.30 uur en van 17 tot 23 uur. Op zaterdag en zondag van 6 tot 8.30 uur en van 17 tot 24 uur.

www.lichtfestivalgent.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie