Eerste namen voor verkiezingen komen eraan

Politieke partijen maken zich op voor nieuwjaarsrecepties

Politieke partijen maken zich op voor nieuwjaarsrecepties

Foto: if

Destelbergen - De nieuwjaarsrecepties volgen elkaar in een snel tempo op, en voor de politieke partijen zijn die dit keer erg belangrijk met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Voor verschillende partijen wordt het ook het moment om voor het eerst uit te pakken met nieuwe namen op de samen te stellen lijst, en wellicht hier en daar ook een witte merel. Uw gemeentesite van Het Nieuwsblad houdt de vinger aan de pols rond verkiezingsnieuws, en lijst hieronder de festiviteiten van de komende weekends al eens toe.

Open VLD bijt nu zaterdag 13 januari de spits af met een nieuwjaarsreceptie in het partijlokaal "De Eekhoorn" in de Meersstraat in Heusden. Behalve uittredend burgemeester Marc De Pauw komen vanaf 19 uur ook provinciaal deputé Martine Verhoeven en schepen en lijsttrekker Elsie Sierens aan het woord, met de voorstelling van een aantal nieuwe kandidaten.

Zondag 14 januari is er vanaf 9 uur het Nieuwjaarsontbijt van de plaatselijke afdeling van de CD&V in het Jeugd- en Gemeenschapscentrum aan de Kerkham. "De lijstvorming voor de verkiezingen zit in de finale fase. We maken van de gelegenheid gebruik om de modellijst met de CD&V-kandidaten ter goedkeuring voor te leggen aan onze leden en stellen om 10.30 uur de kandidaten voor aan het publiek", aldus lijsttrekker Carolien Ongena.

Op zondag 21 januari komt N-VA met de nieuwjaarswensen op de proppen, dit keer vanuit de zaal van De Parel in de Steenvoordestraat. Tussen 8.45 uur en 9.15 uur kan u aanschuiven voor een nieuwjaarsontbijt (vooraf inschrijven is nodig via de site van N-VA), aansluitend om 11 uur is er de receptie met N-VA kamerfractievoorzitter Peter De Roover als gastspreker.

SP.A en Groen sluiten traditiegetrouw af, dit keer op zondag 28 januari, om 11.00 uur in De Kollebloem in de Leenstraat in Heusden. "Doel is de gezichten van onze kartellijst daar officieel bekend te maken", zegt partijvoorzitter Eddy Van de Walle. 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio