Ongeval met Thalys in Mechelen: 240 passagiers aan boord

Ongeval met Thalys in Mechelen: 240 passagiers aan boord

(archiefbeeld) Foto: BELGA

Mechelen -

In het station van Mechelen heeft een Thalys-trein dinsdagmiddag een persoon aangereden. Het treinverkeer tussen Mechelen en Brussel, tussen Mechelen en Antwerpen en naar de luchthaven van Zaventem ondervindt daardoor problemen. Aan boord van de Thalys bevinden zich 240 passagiers. Dat meldt een woordvoerder van Thalys.

De Thalys van Parijs naar Amsterdam reed om 14.10 uur bij het verlaten van het station van Mechelen een persoon aan. Details over de omstandigheden van het ongeval heeft de NMBS niet.

Het nationale en internationale treinverkeer lopen daardoor vertraging op. Volgens de NMBS zijn er tussen Mechelen en Antwerpen twee van de vier sporen beschikbaar. Tussen Mechelen en Brussel zijn intussen alle vier sporen vrij en het treinverkeer van Mechelen naar Brussels Airport Zaventem verloopt intussen over één spoor. De vertragingen lopen er op van 10 tot 20 minuten.

Alle 240 passagiers van de Thalys kunnen dinsdagmiddag in Mechelen overstappen op de volgende Thalys naar Amsterdam. Die zou normaal om 16.42 uur aankomen in de Nederlandse hoofdstad, maar zal vermoedelijk een vertraging van een half uur of iets meer oplopen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees