Werken 3A-knooppunt begonnen na wekenlange vertraging

Werken knooppunt Rumbeke amper gestart en iedereen moet al aanschuiven

Werken knooppunt Rumbeke amper gestart en iedereen moet al aanschuiven

Wie van de E403 richting Roeselare wilde rijden, moest gisteren aanschuiven op de N36. De voorbereidende werken zullen een goede week duren. Foto: sbr

Roeselare / Izegem -

Wie gisterenmorgen in de buurt van het op- en afrittencomplex in Rumbeke moest zijn, werd met de neus op de feiten gedrukt: de werken aan het 3A-knooppunt zijn begonnen. Er vormden zich meteen lange files.

De voorbereidende werken voor de aanleg van het zogenaamde 3A-knooppunt, voor de ontsluiting van het nieuwe AZ Delta ziekenhuis, zijn begonnen. Dat leidde op de eerste dag al tot heel wat verkeershinder. “Er was inderdaad meer file dan verwacht. Maar het was de eerste dag, we hopen dat het morgen (vandaag, nvdr.) wat beter zal zijn. Sowieso hadden we hinder voorspeld”, zegt Eveline Vandecaetsbeek van het Agentschap Wegen en Verkeer.

’s Nachts geen hinder

De voorbereidingen zullen een dikke week duren. Ze werden verschillende keren uitgesteld door het slechte weer. “De eigenlijke werken starten eind januari. In de tussenperiode zal er geen hinder zijn en ook tijdens de werken wordt alle signalisatie elke dag na 18 uur weggenomen, zodat er geen problemen zijn.”

Tijdens deze voorbereidende werken moeten fietsers een omleiding volgen via de Kwadestraat en de Armoedestraat. Ook voor het autoverkeer zijn er aanpassingen: op de N36 is overdag een rijvak afgesloten voor wie van de E403 richting Rumbeke wil. 's Avonds worden de verkeersborden opzij geschoven: tussen 18 en 7 uur is de weg helemaal vrij. De werken moeten tegen het bouwverlof van 2019 af zijn.

INFO

Meer informatie over de werken vind je op www.wegenenverkeer.be/3A-knooppunt

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio