VOETBAL2DE PROVINCIALE ASV De Ruiter - Torbjorn Deckmyn en co. winnen na waanzinnig slot met 5-4 van zwart beest Zedelgem

“Ik maakte nog nooit zo’n knotsgekke wedstrijd mee”

“Ik maakte nog nooit zo’n knotsgekke wedstrijd mee”

Torbjorn Deckmyn tekende voor het eerste doelpunt tegen Zedelgem. Foto: BART VANDENBROUCKE

Roeselare -

In een waanzinnig slot, waarin liefst vier keer werd gescoord, kon De Ruiter eindelijk winnen van zijn zwart beest Zedelgem. “Een knotsgek slot. De toeschouwers hebben zich niet verveeld”, lacht Torbjorn Deckmyn die het eerste doelpunt scoorde.

Met nog iets meer dan een kwartier te gaan keek De Ruiter tegen een 1-3-achterstand aan. Een nieuwe nederlaag tegen zwart beest Zedelgem leek in de maak. Uiteindelijk won de thuisploeg met 5-4.

“Nog nooit heb ik zo'n knotsgekke match meegemaakt”, zegt de 20-jarige Torbjorn Deckmyn. “Nadat we in de slotminuten alsnog een 1-3-achterstand in een 4-3-voorsprong konden ombuigen, kwam Zedelgem in blessuretijd alsnog op gelijke hoogte. Gelukkig hadden wij het laatste woord. Met deze overwinning hebben we het nieuwe jaar goed ingezet. In onze jongste drie wedstrijden zetten we negen op negen neer. We zijn duidelijk op de goede weg. Zaterdag op Damme moeten we die positieve lijn doortrekken.”

Zoals zoveel spelers van De Ruiter genoot Torbjorn Deckmyn zijn jeugdopleiding bij SV Roeselare.

Niet in slaap wiegen

“Toen ik voor mezelf uitmaakte dat Roeselare te hoog gegrepen was, moest ik niet lang nadenken om veel van mijn vrienden terug te vinden bij De Ruiter”, vertelt de Roeselarenaar. “Ik heb het me nog geen minuut beklaagd. Een toffe, gezellige club. Zelfs als het dit seizoen even wat minder ging, bleef de sfeer uitstekend. Als bouwvakker had ik het in de voorbereiding bijzonder moeilijk. Voor mijn baas moest ik vele uren kloppen. Voeg daar drie wekelijkse trainingen bij en dan kan je best begrijpen dat ik ’s avonds niemand nodig had om me in slaap te wiegen. Naast speler en supporter van De Ruiter heb ik ook een boontje voor Standard Luik. De jongste seizoenen heb ik voor die ploeg echter weinig reden tot juichen.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio