Dieven forceren inbraakwerend glas om 1.000 euro en gouden armband te stelen

Dieven forceren inbraakwerend glas om 1.000 euro en gouden armband te stelen

De daders probeerden eerst het raam in te gooien met een steen. Toen dat niet lukte, hebben ze het raamwerk geforceerd. Foto: edp

Zottegem -

Zaterdag trok een dievenbende langs de rand van Zottegem. In vier woningen braken ze in of probeerden ze dit te doen. Op de Provinciebaan gingen ze nogal driest te werk om een woning binnen te dringen. Daar gingen ze aan de haal met duizend euro cash geld en een gouden armband.

“De diefstal gebeurde zaterdagavond tussen 19.30 en 23 uur”, zegt de bewoner van de woning op de Provinciebaan. “Maar de daders hadden 's ochtends al geprobeerd om hun slag te slaan. Ik weet heel goed dat ik om 9 uur het slot van onze voordeur opendraaide. Toen we om 11 uur naar een begrafenis wilden gaan, kregen we onze sleutel niet meer in het slot.”

Speciaal glas

Dat slot bleek geforceerd. “Het moet gebeurd zijn op een moment dat ik zelf thuis was”, zegt het slachtoffer. “Maar 's avonds drongen de dieven wel onze woning binnen, hoewel het hen veel moeite heeft gekost. Eerst probeerden ze de achterdeur met een koevoet te forceren. Uiteindelijk slaagden ze erin om een raam van de garage open te krijgen. Maar via de garage kan je onze woning niet binnen. Het volledige huis is beveiligd met inbraakwerend glas. Met een zware steen hebben ze geprobeerd om een raam aan de achterkant van onze woning stuk te slaan. Maar dat lukte hen niet. Daarop hebben ze het raamwerk geforceerd en zijn ze alsnog binnen geraakt. De politie vertelde ons dat ze nog nooit iets dergelijks gezien hebben. Ze richtten een ware ravage aan. Ze gingen aan de haal met duizend euro lidgeld van een vereniging voor landbouwers. Ze namen ook een gouden armband mee.”

De reden dat het hele huis beveiligd is met inbraakwerend glas, is een zware roof zeven jaar geleden. Toen gingen dieven aan de haal met een goudvoorraad ter waarde van 25.000 euro.

Meer inbraken

Zaterdagavond werd ook een woning in de Kleine Lage in Strijpen doorzocht door inbrekers. Drie daders probeerden eerst een raam te forceren aan de achterzijde van de woning. Uiteindelijk raakten ze binnen door de voordeur te forceren. Volgens de bewoners werd er niets gestolen. Dezelfde avond werd ook ingebroken in een woning in de Grotenbergestraat in Grotenberge. Ook daar werd de voordeur geforceerd. De woning werd doorzocht, maar ook hier zouden de dieven zonder buit gevlucht zijn.

Nog zaterdag mislukte een poging tot inbraak in een huis op de Gentse Steenweg in Grotenberge. De dief maakte te veel lawaai en werd betrapt door een bewoner. Hij kon via de tuinen van de omliggende woningen vluchten.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio