Criminelen dumpen auto in Leuvense Vaart

Criminelen dumpen auto in Leuvense Vaart

Na een tweetal uur kon de auto uit het water worden gehaald Foto: Theo Derkinderen

Mechelen -

Dinsdagavond hebben criminelen een Citroën C3 in de Leuvense Vaart gedumpt. Dat gebeurde aan de Thiebroekvaart, tussen Battelbrug en het Zennegat. Getuigen zagen de daders er nadien met een andere wagen vandoor gaan.

Omstreeks zes uur dinsdagavond reden twee auto’s op het jaagpad aan de Thiebroekvaart. Na ruim een kilometer door de modder geploeterd te hebben, stapte de bestuurder van de Citroën C3 uit en duwde de wagen in het kanaal.

Getuigen aan de overkant van de vaart zagen de man daarop razendsnel in de andere auto springen en er tegen hoge snelheid vandoor gaan. Brandweer en politie snelden ter plaatse en duikers werden in het water gelaten om de gezonken auto op te sporen en op zoek te gaan naar mogelijke inzittenden. Omdat de lichten van de Citroën nog brandden kon de wagen snel worden aangetroffen en heel snel kwam ook het verlossende bericht dat er geen slachtoffers in de auto zaten.

“We onderzoeken waarom het voertuig is gedumpt en of het eventueel bij criminele feiten is gebruikt. Het onderzoek loopt volop, het voorlopig veel te vroeg om daar al uitspraken over te doen”, reageert politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Een tweetal uur nadat de wagen werd gedumpt, kon een takeldienst het voertuig op het droge hijsen en startte het technische onderzoek.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio