Man sleurt ex-vriendin uit auto en slaat haar

Arendonk -

Gert V.B. (47) uit Arendonk riskeert negen maanden celstraf voor geweld tegen een ex-partner. Volgens de beklaagde zijn de feiten uitgelokt.

De feiten waarvoor de man terechtstond, dateren van 26 juni 2016. Het slachtoffer was toen met een vriendin op stap. “De hele avond stuurde V.B. sms’jes dat hij haar kapot zou maken”, zei aanklager Patti Broeckx. “Op weg naar huis stopten ze voor zijn woning om hem duidelijk te maken dat het moest stoppen.”

Het slachtoffer werd door haar ex met de haren uit de wagen gesleurd. Ze moest rake klappen en trappen incasseren. De aanklager vorderde negen maanden celstraf. De ex-vriendin eiste 5.300 euro schadevergoeding.

Volgens de verdediging was er sprake van uitlokking. Gert V.B. vroeg de vrijspraak. “De vrouwen boden zich om 1.30u ’s nachts aan bij zijn woning”, zei de advocaat. “Op dat moment hadden ze daar niets te zoeken.”

Volgens de advocaat van het slachtoffer was er vorige week nog een akkefietje. “Toen probeerde hij haar omver te rijden. Telkens een relatie stukloopt, pleegt hij geweld op zijn ex-partners.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio