Voetbal Proximus LeagueOH Leuven

OHL strikt Thaise nationale doelman Kawin Thamsatchanan

Leuven -

Kawin Thamsatchanan (27), de doelman van de Thaise nationale ploeg, trekt naar OHL. Met Gillekens, Henkinet en Copa zaten de Leuvenaars nochtans al ruim in de degelijke keepers. Het lijkt om een individuele zet van eigenaar Srivaddhanaprabha te gaan.

Dat OH Leuven enkele winterversterkingen zou binnenhalen, lag in de lijn der verwachtingen, maar dat daar een doelman zou bij zijn, helemaal niet.

Ja, Gillekens ging twee keer ernstig en op een ongelukkig moment in de fout, maar doet het verder uitstekend.

Met Henkinet en Copa staan er al twee goede invallers klaar. Dan is de komst van Thamsatchanan op zijn zachtst gezegd verrassend te noemen. Zijn club Muangthong United bevestigde de transfer gisteren. Meer details volgen vandaag op een persconferentie.

Thamsatchanan is wel van een ander kaliber dan de vier Thai die OHL nu al onder contract heeft. Kunnen de vier middenvelders nauwelijks mee met de Leuvense beloften, dan gaat het hier om een 62-voudig international die om en bij het half miljoen euro waard is. Zijn bijnaam luidt Flying Kawin, naar zijn spectaculaire saves. Of hij gekocht of geleend wordt, is nog onduidelijk.

Ambitie

Wel duidelijk is dat OHL-eigenaar Aiyawatt Srivaddhanaprabha vooral aan zijn ambitie om het Thaise voetbal een boost te geven heeft gedacht, en iets minder aan de specifieke noden van de club. Technisch directeur Wim De Corte, in principe hoofdverantwoordelijke voor de transfers, werd zelfs niet betrokken in deze deal.

Vertrouwen

Een opmerkelijke gang van zaken. De eigenaar reageerde gisteren al kort bij Fox Sports Asia.

“We volgen hem al een tijdje en hebben er vertrouwen in dat hij de kwaliteiten heeft om uit te komen voor OHL.”

Thamsatchanan is één van de bekendste doelmannen van Azië, niet alleen als nationale doelman van Thailand, maar ook als nummer één bij zijn club Muangthong United.

In 2008 dwong hij zelf mee de promotie af naar de Thaise Premier League, nadien volgden in 2009, 2010, 2012 en 2016 vier de keer de landstitel. Of dat niveau volstaat om in de Belgische Proximus League een rol van betekenis te spelen, zal snel blijken.

Een situatie met vier doelmannen die denken of hopen zich in de ploeg te kunnen spelen, is verre van ideaal.

Dat er eentje nog de komende weken vertrekt, is dan ook helemaal niet uit te sluiten.

Aangezien Nick Gillekens alles speelt en Boubacar Copa door zijn leeftijd (38) misschien een tikkeltje minder ambitieus is, zou een vertrek van Laurent Henkinet bij OHL wel het meest voor de hand liggen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio