Vijftiger krijgt twaalf jaar cel voor moordpoging op ex-vriendin

Vijftiger krijgt twaalf jaar cel voor moordpoging op ex-vriendin

Roberto M., links. Foto: BERT DE DEKEN

Turnhout / Retie -

Roberto M., een 51-jarige man uit Turnhout, is veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de moordpoging op zijn ex-partner. De feiten speelden zich op 28 november 2016 af in de woning van het slachtoffer aan de Oude Arendonksebaan in Retie.

De man trok die ochtend onaangekondigd naar de woning van zijn ex-partner. Daar ging hij naar de slaapkamer waar het slachtoffer zich aan het omkleden was. De beklaagde had drie messen bij zich en deed de slaapkamerdeur op slot. Even later haalde hij uit met alle drie de messen. Het slachtoffer liep snij- en steekwonden op in de borststreek, hals en kaak. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat Roberto M. uiteindelijk zelf de hulpdiensten had gebeld.

De man beweert dat hij zelfmoord wilde plegen voor haar ogen, maar dat zij dat verhinderd heeft. In de schermutseling die daarop volgde, zou ze enkele keren geraakt zijn met een mes. De burgerlijke partij en het openbaar ministerie geloofden zijn versie niet. De rechtbank achtte de voorbedachtheid en de intentie tot doden bewezen gezien de aard en de plaats van de feiten en gezien het aantal messteken en messen.

Roberto M. werd eerder in Nederland al veroordeeld voor poging tot doodslag.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio