Vlaamse (21) lokt jarige vriendin met cadeau naar flat, maar daar moet ze 18 uur lang gruwel ondergaan

Vlaamse (21) lokt jarige vriendin met cadeau naar flat, maar daar moet ze 18 uur lang gruwel ondergaan

Foto: UPP / Reporters

Roeselare -

Een 21-jarige vrouw en een vriend hebben woensdag op de Kortrijkse rechtbank de gunst van de werkstraf gevraagd. Een goede vriendin van de beklaagden ging met hen mee op haar zestiende verjaardag, maar ze werd er geslagen en gruwelijk vernederd. Het Openbaar Ministerie vordert tot 24 maanden effectief.

Op haar zestiende verjaardag, op 20 juli 2015, trok het slachtoffer naar haar beste vriendin S.V. (21) in een appartement in Roeselare. Ze dacht daar een cadeau te krijgen, maar in de plaats daarvan voltrokken zich gruwelijke feiten. De vier beklaagden hielden haar achttien uur lang vast, mishandelden en vernederden haar. Zo werd het haar van het slachtoffer afgeschoren, kreeg ze urine over zich, werd ze in een ijskoude douche gestoken en moest ze voorgekauwde chips eten. Ze werd van 12.30 uur tot de daaropvolgende ochtend 6 uur vastgehouden. Een maand later werd ook het Facebookprofiel van het slachtoffer nog gehackt.

S.V. betwist de feiten niet, maar zegt dat ze uitgedaagd werd door het slachtoffer en daardoor haar zelfbeheersing verloor. Een aantal weken eerder was de twintiger betrokken in een ongeval, waarbij haar vriend het leven liet. Ze beweert dat het slachtoffer haar verweet voor moordenaar. De moeder van het slachtoffer op haar beurt vermoedt dat S.V. kwaad was, omdat het slachtoffer aanvankelijk ook in de verongelukte wagen zou hebben gezeten. Er was een discussie en de plannen veranderden.

“Ze daagde ons echt uit”, vertelde de mannelijke tweede beklaagde. “S. heeft haar nog de kans gegeven om te vertrekken. ‘Je hebt tien seconden om weg te gaan’, zei ze, maar ze bleef ons uitdagen.” Het was de tweede beklaagde die uiteindelijk voor een doorbraak zorgde in het dossier, door zijn verklaring te gaan wijzigen bij de politie. De twee andere mannen riskeren achttien maanden effectief. Zij lieten verstek gaan.

Het slachtoffer - dat volgens de deskundige een blijvende invaliditeit van 5 procent overhoudt aan de feiten - vraagt een schadevergoeding van 10.000 euro. Ook haar moeder stelt zich burgerlijke partij.

Op 24 januari wordt een verslag voor de haalbaarheid van werkstraffen nog aan het dossier gevoegd. Dan wordt de datum voor het vonnis bepaald.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees