Dertiger riskeert vijf jaar cel voor dodelijke afranseling

Dertiger riskeert vijf jaar cel voor dodelijke afranseling

Carim K. (midden) riskeert vijf jaar cel. Foto: bdd

Turnhout -

Het openbaar ministerie in Turnhout heeft een effectieve gevangenisstraf van 5 jaar gevorderd tegen een dertiger uit Turnhout. De man wordt verdacht van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Carim K. kwam op 31 januari 2016 met hoge snelheid aan op de spoedafdeling van het ziekenhuis in Turnhout. Op de achterbank van de auto lag zijn beste vriend Kevin De Knaep. De dokters konden alleen nog maar zijn dood vaststellen. Carim K. kwam al snel in beeld beeld als verdachte. In eerste instantie omdat op zijn appartement verscheidene bloedplassen van het slachtoffer werden aangetroffen. In tweede instantie omdat er camerabeelden opdoken van enkele uren voordien. Daarop was te zien hoe Carim K. op de Grote Markt in Turnhout zware slagen en stampen uitdeelde aan het slachtoffer. Zelfs terwijl die op de grond lag, bleef K. tegen zijn hoofd stampen.

Volgens het onderzoek zijn de twee vrienden nadien nog samen naar het appartement van K. gegaan. Daar zou hij het slachtoffer opnieuw zwaar hebben toegetakeld. Bij dat geweld werden ook stokken gebruikt. Een autopsie wees uit dat Kevin De Knaep gestorven is aan een acuut nierfalen als gevolg van aanhoudend en stomp geweld.

Volgens het openbaar ministerie staat het vast dat K. ook de slagen op het appartement heeft toegediend, maar is er geen bewijs dat hij de intentie had om te doden. De aanklager vorderde de maximumstraf voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Carim K. blijft volhouden dat hij na de vechtpartij op de Grote Markt ging slapen. Toen hij uren later wakker werd, zou hij zijn vriend (die een huissleutel had) hevig bloedend in zijn flat hebben aangetroffen.

Vonnis op 7 februari.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio