Jonge Beringenaar trekt naar Oostende om designkoffiebar te openen

© Expo&Kafie

Het lijkt een grote stap, maar voor de 22-jarige Limburgse jurist Tom Truyens lijkt het bijna een evidentie: de man trekt van Beringen naar het verre Oostende om er een koffiebar te openen. De Limburger doet dat niet alleen: één van zijn beste vrienden, Robin Lefever, zelf afkomstig uit Oostende en Truyens’ ouders stappen mee in de zaak ‘Expo&Kafie’.

mige

“Het begon allemaal erg natuurlijk. Mijn ouders verbouwden hotels en casino’s, waardoor ze vaak in de streek verbleven. Gaandeweg werd hen gevraagd om appartementen op te kopen en verder te verkopen na de nodige aanpassingen. Zo zijn ze blijven hangen in Oostende. Een jaar geleden zijn we dan effectief van Beringen naar Oostende verhuisd.”

Streekproducten

“Als student pendelde ik veel tussen Leuven, waar ik op kot zat, en Oostende. Ik had een voorliefde voor koffiebars en leerde zo Robin Lefever (28) kennen, die dezelfde passie voor koffie deelde. Zo ontsproot het idee om onze eigen koffiebar te openen. Wat onze koffiebar uniek maakt? Het is een echt familiaal gebeuren. Naast mijn goede vriend Robin zitten ook mijn ouders in de zaak. De koffiebar heet niet voor niets ‘Expo&Kafie’. Alles in de koffiebar is gedecoreerd door mijn ouders, zaakvoerders van ‘Creon’, en is te koop. Je kan het zo gek niet bedenken, gaande van stoelen over tafels tot vazen en alle andere ornamenten. Daarnaast werken we enkel met streekproducten, nu nog voornamelijk uit Oostende en de omgeving. Alles is dagvers gemaakt. Op termijn wil ik wel meer Limburgse lekkernijen introduceren aan de kust, zo onderhandelen we nu al met een Limburgse bierproducent.”

Tom startte na zijn opleiding tot jurist nog een speciale lerarenopleiding. Die combineert hij nu met het uitbaten van de zaak. Robin is voltijds leerkracht in een school voor kinderen met autisme. Hij combineert zijn fulltime job met het runnen van de koffiebar. “Als alles vlot verloopt willen we hier een concept van maken en ons verspreiden over de grootsteden. Uiteraard willen we ook naar Limburg komen. Limburg, dat zit in je hart he”, lacht Tom.

Expo&Kafie, Van Iseghemlaan 47, 8400 Oostende.

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio