Kind redt zijn mama die slachtoffer is van zwaar partnergeweld

Wevelgem / Roeselare -

Een veertiger uit Wevelgem riskeert een effectieve celstraf van achttien maanden voor partnergeweld. Een zoontje van het slachtoffer verwittigde de politie dat zijn mama in elkaar werd geslagen.

“Het kind sprak letterlijk over ‘een man is mijn mama aan het kapot slaan’. Zonder die tussenkomst was het dramatisch afgelopen”, zei de openbare aanklager op het proces tegen Christof B.

De beklaagde en het slachtoffer hadden op de dag van de feiten op 8 januari vorig jaar enkele maanden een relatie en woonden samen in haar woning in Roeselare. Tijdens een discussie gaf B. het slachtoffer tientallen vuistslagen en schoppen in het gezicht.

De twee jonge zoontjes van de vrouw waren getuige van het geweld en smeekten hun pluspapa om te stoppen, maar dat had geen effect op de man die onder invloed was van alcohol. Toen een kind tussenbeide kwam, werd die buiten gezet. De vrouw kon daardoor ontsnappen en naar de buren vluchten.

Ondertussen was de politie verwittigd door een van de kinderen. Toen de agenten aanbelden, weigerde B. de deur te openen. De deur moest ingebeukt worden en B. verzette zich tegen zijn arrestatie door te zwaaien met drie grote messen. De agenten moesten pepperspray gebruiken om hem in bedwang te krijgen.

Het geweld wordt niet betwist. Volgens de beklaagde ging hij door het lint omdat zijn vriendin opnieuw wilde beginnen werken als escorte en dat ze tijdens de discussie een mes bovenhaalde.

Vonnis op 7 februari.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio