Man die vriendin door het hoofd schoot na ruzie om pakje sigaretten riskeert 24 jaar cel

Man die vriendin door het hoofd schoot na ruzie om pakje sigaretten riskeert 24 jaar cel

Rudi V. in de rechtbank. Foto: bfs

Dendermonde / Ninove -

Rudy V. (56) uit Denderwindeke stond woensdag voor de Dendermondse rechter voor de moord op zijn vriendin Nadia Bonnewyn (55) . Hij schoot haar in augustus 2016 door het hoofd met zijn jachtgeweer. Er hangt de man nu 24 jaar gevangenisstraf boven het hoofd wegens moord met voorbedachten rade.

V. beweert dat een ruzie om een pakje sigaretten hem woedend maakte. De feiten vonden plaats op de avond van 1 augustus, toen V. dronken was thuisgekomen. Zijn partner wilde hem niet binnenlaten, waarop V. de garage forceerde en zo op het koertje van de woning terecht kwam.

V. schoot vandaar een kogel tussen de ogen van Bonnewyn, toen die voor het raam van de slaapkamer stond. Omdat V. al op voorhand tegen onder andere haar moeder had gezegd dat hij Nadia kapot ging maken, gaat het openbaar ministerie uit van voorbedachtheid. Zelf blijft V. erbij dat hij niet de bedoeling had Bonnewyn te doden en dat de kogel haar per ongeluk trof.

Volgens het parket was V. echter een geoefend schutter. De twee hadden al jaren een turbulente relatie, met alcoholmisbruik. Bonnewyn had ook al dikwijls eerder klappen gekregen van V.

Vonnis volgende maand, begin februari.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees