Ruzie tussen Manchester United en Sevilla: 100 euro voor onze fans? Dan vragen wij ook 100 euro voor die van hen

Ruzie tussen Manchester United en Sevilla: 100 euro voor onze fans? Dan vragen wij ook 100 euro voor die van hen

Foto: Action Images via Reuters

Manchester United heeft woensdag beslist de ticketprijzen voor supporters van Sevilla, de tegenstander van de Red Devils in de achtste finale van de Champions League, te verhogen. De club van Romelu Lukaku en Marouane Fellaini gaat de meerwaarde gebruiken om zijn eigen supporters terug te betalen.

United neemt het binnenkort in de achtste finales van de Champions League op tegen de Andalusiërs. Engelse fans die op 21 februari de heenwedstrijd in Sevilla willen bekijken, moeten omgerekend 100 euro betalen voor een kaartje. Dat is bijna veertig euro meer dan de prijs die Liverpool-fans eerder dit seizoen betaalden voor hun uitduel met Sevilla in de groepsfase.

Manchester United verzocht de Spanjaarden om de prijs te verlagen, maar in een statement schrijven de Engelsen woensdag dat Sevilla daar geen gehoor aan geeft. Als maatregel heeft United de ticketprijs verhoogd voor de fans van Sevilla. Zij moeten nu ook 100 euro neerleggen voor de return in Manchester, die op dinsdag 13 maart op het programma staat. Door die maatregel kan ManU iedere supporter die in februari naar Sevilla reist veertig euro teruggeven. Het geld dat vervolgens overblijft, wordt gedoneerd aan de Manchester United Foundation.

Manchester United: “Onrechtvaardig behandeld”

“We hopen dat dit onze toekomstige tegenstanders afschrikt om hun ticketprijzen voor onze supporters te verhogen”, verklaarde ManU, dat zich “onrechtvaardig behandeld voelt” door Sevilla.

Sevilla liet alvast weten dat de “Sevillista” ook niet meer dan 60 euro zullen moeten betalen voor het Champions League-duel op Old Trafford. De Andalusiërs zullen net als Manchester United het verschil terugbetalen. Bovendien schakelde Sevilla de UEFA in, omdat Manchester United “omwille van veiligheidsredenen” geen 3.800 tickets beschikbaar stelt voor Spaanse supporters, maar slechts 3.000. De UEFA schrijft voor dat 5 procent van de stadioncapaciteit voor de uitfans bestemd moet zijn.

Corrigeer