Verloederde bioscopen maken plaats voor energiezuinige appartementscomplexen

Zo zal de nieuwe residentie Nova er gaan uitzien. Foto: ies

Lokeren -

In 1996 verdween met cinema Calypso aan de Stationsstraat de laatste Lokerse bioscoop. Het gebouw werd intussen afgebroken en vervangen door sociale woonappartementen. Eerder gingen ook al de cinema’s Varietes (Zand), Nova (Markt) en Plaza (Roomstraat) dicht. Ook die twee gebouwen worden nu vervangen door hypermoderne wooncomplexen.

“Zowel cinema Nova als cinema Plaza kregen na hun sluiting nog een andere bestemming, maar stonden intussen toch al vele jaren leeg. De gebouwen waren ook allebei in zeer slechte staat. Nu kunnen we eindelijk aan de slag om ze te vervangen door hedendaagse nieuwbouwprojecten”, vertelt makelaar Michael Maes van Immo Huyzen die de twee projecten commercialiseert. Residentie Nova op de Markt zal bestaan uit twee gebouwen met in totaal negen appartementen, één handelszaak en tien autostaanplaatsen. Eén gebouw zal uitkijken op de Markt, het tweede bevindt zich aan de Stadswaag, het doodlopende zijsteegje van de Markt. De afbraak van het oude gebouw begint eind februari, maar de nieuwbouw zal pas in september beginnen. Zo ontwijken we de periode van de Lokerse Feesten”, zegt Maes.

Aan de Roomstraat wordt de voormalige cinema Plaza dan weer vervangen door ‘De Roomerij’, dat bestaat uit twee gebouwen: ééntje aan de kant van de Roomstraat, het tweede kijkt uit op de Kleine Dam. “Hier komen in totaal 15 appartementen. De appartementen worden allemaal via een centraal systeem van geothermische warmtepompen verwarmd en worden natuurlijk geventileerd waardoor ze ook een bijzonder goede energiescore hebben”, aldus Maes. De werken aan ‘De Roomerij’ starten nog deze maand.

Stadskankers

De twee nieuwbouwprojecten vervangen twee stadskankers die al jaren een doorn in het oog van vele Lokeraars zijn. “Er zitten nog enkele andere mooie woonprojecten op en rond de Markt in de pijplijn. We voelen zowel bij investeerders, maar ook bij vele kandidaat-kopers en -huurders een groeiende interesse voor deze stad,” vervolgt Maes. “Lokeren biedt enorm veel troeven. Ideaal gelegen tussen Antwerpen en Gent, een natuurreservaat op wandelafstand van de Markt, een goed geregeld openbaar vervoer en heel veel sport- en ontspanningsmogelijkheden. Ook wij horen en lezen dat er te veel gebouwd wordt in Lokeren, maar de markt is nog altijd vragende partij naar nieuwe goedgelegen projecten,” besluit de makelaar.

INFO

www.huyzen.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio