Comédienne Lies Lefever (37) onverwacht overleden: geen kwaad opzet

Comédienne Lies Lefever (37) onverwacht overleden: geen kwaad opzet

Foto: Jan Van der Perre

Asse -

De bekende comédienne Lies Lefever is afgelopen nacht dood aangetroffen in haar woning in Asse. De doodsoorzaak is nog onbekend, maar door de autopsie kan kwaad opzet wel uitgesloten worden. De 37-jarige Lefever was al heel haar leven slechtziend nadat ze als baby door haar moeder in een beerput gegooid was.

Haar echtgenoot vond Lefever, die volgende maand 38 zou worden, afgelopen nacht in de keuken. De slechtziende comédienne zou zijn gevallen en slecht zijn neergekomen.

LEES OOK. Een wegwerpkindje, letterlijk. Hoe Lies Lefever haar tragische geboorte haar hele leven met zich meedroeg (+)

Het parket van Halle-Vilvoorde en het gerechtelijk lab kwamen ter plaatse om de situatie te onderzoeken. “De autopsie heeft de doodsoorzaak niet exact kunnen bepalen, maar kwaad opzet en/of tussenkomst van een derde kunnen wel uitgesloten worden.”

Comédienne Lies Lefever (37) onverwacht overleden: geen kwaad opzet

Bekend tv-gezicht

Lies Lefever debuteerde in februari 2009 als comédienne in het voorprogramma van Öznur Karaca en trad vanaf november 2009 op als vast voorprogramma van de show ‘Kamagurka geneest’ van Kamagurka. Ze werd ook een bekend tv-gezicht door optredens in ‘De Rode Loper’ en ‘De Laatste Show’, waarin ze elke woensdag een protestlied bracht. In 2011 verzorgde ze het voorprogramma van ‘Hoe moet het nu verder?’; de theatertournee van Philippe Geubels. Haar eerste eigen avondvullende comedyshow ‘Meisje van Plezier’ ging op 30 september 2011 in première.

LEES OOK. Twitter rouwt om Lies Lefever: “Getalenteerde vrouw met humor heeft ons veel te vroeg verlaten”

In 2014 stond ze voor de Vlaamse verkiezingen op de 10de plaats op de Vlaams-Brabantse lijst van Groen.

Lefever had onderdak gevonden bij het artiestenbureau “PretPraters”, waar ook collega’s als Philippe Geubels, Johan Terryn, Jens Dendoncker en Thomas Smith bij zitten.

Door moeder in beerput gegooid

De comédienne was zo goed als blind omdat ze als baby door haar moeder in Rwanda in een beerput werd gegooid. Dankzij twee mannen die ‘iets hadden gehoord in de beerput’, overleefde ze de verschrikkelijke omstandigheden. De mannen daalden met een ladder af in de put en haalden er tot hun afgrijzen een zieltogende baby uit. Lefever was er erg aan toe: de oogjes waren door het bijtende vuil in de beerput verbrand, overal zaten wormen, zelfs haar armen en benen waren verbrand. Uiteindelijk kwam ze in een pleeggezin in Vlaanderen terecht. In een aflevering van het VIER-programma ‘Heylen en de Herkomst’ vertelde ze over haar roots. Omdat ze na die aflevering er voortdurend werd over aangesproken, nam ze daarna even een time-out.

Lefever en haar echtgenoot hadden twee kinderen samen. In haar thuisgemeente Asse ligt vanaf vrijdag in de foyer van het Cultuurcentrum een rouwregister. De foyer is open op maandag, dinsdag en donderdag van 08.30 tot 20 uur, op woensdag en vrijdag van 08.30 tot 18 uur en op zaterdag van 14 tot 18 uur. Dan kan het rouwregister getekend worden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees