Interieur

TREND. Grote bloemenprints op muren

Je bent er helemaal verzot op of je bent helemaal geen fan. Grote bloemenprints op de muren mogen dan wel één van de opkomende interieurtrends van dit jaar zijn, het is zeker niet naar ieders smaak. Maar ongeacht je persoonlijke visie spreekt het voor zich dat bloemenprints je woning van een flinke dosis karakter voorzien.

Overdaad schaadt? Dat geldt niet voor deze designs, waarbij grote barokke bloemen de scepter zwaaien. De geschilderde bloemenprints lijken levensecht en zorgen voor een dramatisch effect, vooral in combinatie met een donkere achtergrond. (Foto's: eijffinger.com, kekamsterdam.nl en redonline.co.uk)

Grafische bloemenprints ogen net iets strakker en hedendaagser dan barokke of romantische bloemen en geven je interieur een speelse aanblik. De bloemen zijn gestileerd vormgegeven en komen het best tot uiting op een witte achtergrond. (Foto's: gracelaced.com, muralswallpaper.com, behangfabriek.com, rebelwalls.nl en wonenonline.blogspot.nl)

Wie zijn woning van een dromerige, poëtische toets wil voorzien, kan kiezen voor romantische bloemenprints in allerhande zeemzoete (pastel)kleurtjes . Deze prints zijn vooral in slaapkamers populair, maar niets hoeft je ervan te weerhouden om dit behang ook in je toiletruimte, badkamer en zelfs woonruimte te integreren. (Foto's: brewsterwallcovering.com, backtothewall.co.nz en behangfabriek.com)

Lijkt deze trend je wel iets, maar wil je niet meteen je muren permanent behangen van een weelde aan bloemen voorzien? Ga dan op zoek naar een mooi muurpaneel of schilderij met bloemen op. Zo kan je er meteen zonder stress komaf mee maken als je er op uit gekeken bent. (Foto's: surfaceview.co.uk, vtwonen.be en decorno.blogspot.com)

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees