Ex-Motörhead-gitarist “Fast” Eddie Clarke overleden aan longontsteking

Ex-Motörhead-gitarist “Fast” Eddie Clarke overleden aan longontsteking

Foto: Avalon

Brussel -

“Fast” Eddie Clarke, een vroegere gitarist van de loeiharde Britse heavymetalgroep Motörhead, is op 67-jarige leeftijd overleden, zo heeft Classic Rock Magazine donderdag op gezag van de Facebookpagina van de band gemeld.

“Fast” Eddie Clarke zette eerste muzikale schreden bij de progressieve bluesrockband Curtis Knight. Hij verving in 1976 Larry Wallis, de eerste gitarist van wijlen Lemmy Kilmisters Motörhead. Hij was te horen op het eerste officiële album dat in 1977 uitkwam, “Motörhead”.

LEES OOK:Rockfanaten rouwen: “Lemmy rookte, dronk en snoof, maar ik heb hem altijd bewonderd”

In de meest klassieke samenstelling van het gezelschap (met ook drummer Philthy Animal) registreerde hij mee de daaropvolgende albums “Overkill and Bomber” (1979), visitekaartje “Ace Of Spades” (1980), het live-album “No Sleep ‘til Hammersmith” (1981) en Iron Fist (1982).

Fastway

Na het uitbrengen van dit album verliet de gitarist tijdens een Amerikaanse tournee de groep. Met vroeger bassist Pete Way van hardrockband UFO vormde hij de groep Fastway, waarin op een blauwe maandag ook Neil Murray (Whitesnake) de bas hanteerde.

Fastway scheidde in 1982 een eerste van zeven studio-albums af, waaronder “Eat Dog Eat” dat in 2011 een comeback betekende.

Op 6 november 2014 speelde Eddie Clarke in Birmingham met Lemmy (die overleed op 28 december 2015) het razendsnelle “Ace of Spades”

De gitarist overleed woensdag in een ziekenhuis, vechtend tegen een longontsteking.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees