Haal je oude spelletjes maar weer boven, want de Game Boy komt terug

Haal je oude spelletjes maar weer boven, want de Game Boy komt terug

Foto: isopix

Het is bijna onbegrijpelijk dat Nintendo hem nog niet zelf terug in productie gebracht heeft na het enorme succes van de heruitgaven van de NES en SNES, maar dankzij een ander bedrijf kan je straks al je favoriete Game Boy-spelletjes weer op je oude console spelen.

Hyperkin, de naam klinkt je misschien niet meteen bekend in de oren, maar het is dankzij deze jongens dat je deze zomer weer op je oude vertrouwde Game Boy-console kan spelen. (Aangenomen dat je vorige het al begeven heeft, wat niet noodzakelijk het geval hoeft te zijn.)

Op technologiebeurs CES gaf het bedrijf journalist Andrew Liszewski van Gizmodo alvast een exemplaar in handen en de vormgeving is nauwelijks te onderscheiden van de oude versie van de Game Boy. Het enige verschil wordt de aluminium behuizing waardoor hij nog moeilijker te vernielen is dan zijn voorganger.

Voorlopig wordt het toestel de Ultra Game Boy genoemd, en hij zal compatibel zijn met al je oude spelletjes. Er zullen echter geen spelletjes vooraf op geïnstalleerd staan zoals bij de heruitgaven van de NES en SNES door Nintendo zelf.

Verder nog twee merkwaardige (zij het handige) verschillen: De Ultra Game Boy is voorzien van een USB-C-poort om de batterij op te laden en heeft stereo-luidsprekers. Dat lijkt vreemd als je weet dat de oude cassettes enkel mono-geluid bevatten, maar het is een toegift aan zogeheten chiptune muzikanten die de console gebruiken om moderne electromuziek te maken.

De console zou vanaf de zomer van 2018 verkrijgbaar moeten zijn en heeft een voorlopige richtprijs van zo’n 100 dollar (83 euro).

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees