25 gloednieuwe buitenlandse tv-series om naar uit te kijken in 2018

25 gloednieuwe buitenlandse tv-series om naar uit te kijken in 2018

Het debuut van de Coen-broers op het kleine scherm, het ware verhaal achter de moord op modeontwerper Gianni Versace, op seks beluste druïdes en een Belg die een topcast mag regisseren. Naast nieuwe seizoenen van topreeksen als ‘Westworld’, ‘The Americans’ en ‘Better Call Saul’ zijn er ook heel wat gloednieuwe buitenlandse series om naar uit te kijken in 2018. Een overzicht:

LEES OOK. 25 films om naar uit te kijken in 2018

1. The Chi

Een nieuwe serie van Lena Waithe, de schrijfster van het ook al uitstekende ‘Masters of None’. Door een reeks gebeurtenissen gaat er een schokgolf door een gemeenschap in het zuiden van Chicago. De levens van Emmett, Brandon, Ronnie en Kevin zal nooit meer hetzelfde zijn.

Zender/netwerk: Showtime

Release: 7 januari


 

2. Philip K. Dick’s Electric Dreams

Een ‘anthology’-reeks met allemaal losstaande afleveringen gebaseerd op het werk van Philip K. Dick, een van de meest gerenommeerde Amerikaanse sciencefictionschrijvers ooit.

Zender/netwerk: Amazon

Release: 12 januari


 

3. The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story

Nieuw werk van Ryan Murphy en zijn American Crime Story-team. Na de zaak-OJ Simpson wordt de moord op Gianni Versace onder de loep genomen. De Italiaanse modeontwerper werd op 15 juli 1997 voor zijn woning in Florida vermoord door de seriemoordenaar Andrew Cunanan.

Zender/netwerk: FX

Release: 17 januari


 

4. Britannia

43 voor Christus. Het Romeinse leger is vastberaden om Britannia te veroveren. Het mysterieuze land geleid door krijgsvrouwen en machtige (en op seks beluste) druïdes boezemt de legioenen echter - terecht - angst in. Deze prestigieuze tiendelige Britse serie werd geschreven door Jez Butterworth, die ook al meeschreef aan de scenario’s van ‘Spectre’ en ‘Black Mass’.

Zender/netwerk: Sky

Release: 18 januari


 

5. Counterpart

Een medewerker van de Verenigde Naties ontdekt dat het agentschap waarvoor hij werkt een toegangspoort tot een andere dimensie verbergt. Met de immer uitstekende Oscarwinnaar JK Simmons (‘Whiplash’) in een van de hoofdrollen.

Zender/netwerk: Starz

Release: 21 januari


 

6. The Alienist

Onder meer Daniel Brühl (‘Goodbye Lenin!’), Dakota Fanning (‘American Pastoral’) en Luke Evans (‘The Hobbit’) in deze serie over een negentiende-eeuwse misdaadverslaggever die voor zijn onderzoek naar een seriemoordenaar in New York afspreekt met psycholoog Laszlo Kreizler. De Vlaming Jakob Verbruggen, die ook al een paar afleveringen van ‘House of Cards’ mocht regisseren, nam twee afleveringen voor zijn rekening.

Zender/netwerk: TNT

Release: Maandag 22 januari


 

7. Mosaic

“Het is geen tv-serie, maar ook geen film. Het is iets anders.” Dat antwoordde topregisseur Steven Soderbergh (‘Sex, Lies and Videotape’) toen hem gevraagd werd om zijn nieuwe project ‘Mosaic’ te omschrijven. De zesdelige ‘whodunit’ over de moord op de populaire schrijfster en illustratrice van kinderboeken Olivia Lake (rol van Sharon Stone) is dan ook iets wat nog weinig tv-series ervoor waren: interactief.

Zender/netwerk: HBO

Release: 22 januari


 

8. Waco

28 februari 1993. Amerikaanse agenten komen onder vuur te liggen als ze sekteleider David Koresh willen arresteren in Waco (Texas). Wat volgt, is een wekenlange belegering van een ranch die diende als thuisbasis van de Branch Davidians-sekte. Vier agenten en vijf sekteleden, onder wie Koresh, komen om het leven. Acteurs Taylor Kitsch (‘True Detective’) en Michael Shannon (‘Boardwalk Empire’) nemen ons mee terug naar waargebeurde feiten die bij heel wat mensen op het netvlies gebrand staan.

Zender/netwerk: Paramount

Release: 24 januari


 

9. Altered Carbon

Tiendelige Netflix-serie, gebaseerd op de gelijknamige cyberpunk-klassieker van Richard K. Morgan, die zich afspeelt in de gedigitaliseerde toekomst. Een eenzame overlever wiens geest eeuwenlang in ijs werd vastgehouden, krijgt nu een tweede kans. Al moet hij daarvoor wel een moord oplossen. De hoofdrollen gaan naar Joel Kinnaman (‘House of Cards’), James Purefoy (‘The Following’) en Chris Conner (‘American Crime Story: The People v. O.J. Simpson’)

Zender/netwerk: Netflix

Release: 2 februari


 

10. Here and Now

De nieuwe HBO-serie van ‘Six Feet Under’-bedenker en ‘American Beauty’-schrijver Alan Ball. Met onder meer Holly Hunter en Tim Robbins (‘The Shawshank Redemption’). De onderlinge band tussen een echtpaar, hun drie geadopteerde kinderen uit Somalië, Vietnam en Colombia en hun biologische kind wordt op de proef gesteld als één van hen plots dingen begint te zien die de anderen niet zien.

Zender/netwerk: HBO

Release: 11 februari


 

11. Good Girls

Drie moedes met geldproblemen besluiten om het niet langer op veilig te spelen en riskeren alles om hun leventje op orde te krijgen. Met ‘Mad Men’-ster Christina Hendricks in een van de hoofdrollen.

Zender/netwerk: NBC

Release: 26 februari


 

12. Krypton

Een Superman-serie zonder Superman. Deze serie van David S. Goyer (‘Batman Begins’) handelt over de thuisplaneet van Clark Kent, lang voor diens geboorte. Inclusief politieke intrige en vliegende auto’s.

Zender/netwerk: SyFy

Release: 21 maart


 

13. Lost in Space

Een remake van de gelijknamige sciencefictionklassieker uit 1965 volgt de avonturen van een familie ruimtekolonisten wiens ruimteschip in 2046 uit koers geraakt. Onder meer met Molly Parker (‘House of Cards’, ‘Deadwood’) en Toby Stephens (‘Black Sails’) in de hoofdrollen.

Zender/netwerk: Netflix

Release: Mei 2018

(nog geen officiële trailer beschikbaar)


 

14. Sharp Objects

Topactrice Amy Adams speelt de rol van een journaliste die niet alleen verslag moet uitbrengen van een moord, maar ook haar eigen demonen moet bestrijden als ze terugkeert naar haar thuisstadje.

Zender/netwerk: HBO

Release: Juni 2018

(nog geen officiële trailer beschikbaar)

25 gloednieuwe buitenlandse tv-series om naar uit te kijken in 2018
Amy Adams in ‘Sharp Objects’.


 

15. Grey’s Anatomy Spin-off

Veel is er nog niet over bekend, de serie heeft zelfs nog geen officiële naam, maar heel veel mensen kijken nu al uit naar de spin-off van de razend populaire ziekenhuisserie Grey’s Anatomy. Deze reeks zou het doen en laten volgen van een brandweerkazerne in Seattle.

Zender/netwerk: ABC

Release: Midden 2018

(nog geen officiële trailer beschikbaar)


 

16. Unsolved

Een zogeheten ‘scripted true crime serie’ over de onderzoeken naar de moorden op de rappers Tupac Shakur en Notorious B.I.G.

Zender/netwerk: USA Network

Release: Ergens in 2018


 

17. The Ballad of Buster Scruggs

Een zingende cowboy, een waardeloze zwerver, een acteur van een reizend gezelschap… Deze zesdelige ‘anthology’-western heeft het allemaal. Maar nog belangrijker: het gaat om het debuut van de Coen-broertjes op het kleine scherm.

Zender/netwerk: Netflix

Release: Ergens in 2018

(nog geen officiële trailer beschikbaar)


 

18. Disenchantment

Na ‘The Simpsons’ en ‘Futurama’ komt Matt Groening dit jaar voor Netflix met een nieuwe creatie op de proppen. De animatiereeks speelt zich af in een middeleeuwse fantasiewereld.

Zender/netwerk: Netflix

Release: Ergens in 2018

(nog geen officiële trailer beschikbaar)


 

19. Tom Clancy’s Jack Ryan

CIA-analist Jack Ryan, het hoofdpersonage in de boeken van auteur Tom Clancy, wordt voor het eerst op pad gestuurd voor een gevaarlijke missie. We volgen Ryan die een patroon ontdekt in de communicatie van terroristen. Iets wat hem al snel in het vizier brengt van de terroristen.

Zender/netwerk: Amazon

Release: Ergens in 2018


 

20. Maniac

Met Jonah Hill, Emma Stone en Justin Theroux kan deze remake van de gelijknamige Zweedse serie uit 2014 rekenen op een topcast. Als je weet dat Cary Fukunaga (‘True Detective’, ‘Beasts of No Nation’) de regietouwtjes in handen heeft, dan weet je dat dit een topper moet worden. De serie volgt het fantasieleven van twee patiënten in een psychiatrische instelling.

Zender/netwerk: Netflix

Release: Ergens in 2018

(nog geen officiële trailer beschikbaar)

25 gloednieuwe buitenlandse tv-series om naar uit te kijken in 2018
Emma Stone in ‘Maniac’.


 

21. The Romanoffs

Bijna drie jaar na het einde van ‘Mad Men’ komt bedenker Matthew Weiner met een nieuwe serie. Geen gladde reclamemannen in pak meer, maar een ‘anthology’-reeks over mensen die geloven dat zij de afstammelingen zijn van de Romanovs, de koninklijke familie die het vroeger voor het zeggen had in Rusland.

Zender/netwerk: Amazon

Release: Ergens in 2018

(nog geen officiële trailer beschikbaar)


 

22. One Day She’ll Darken

Deze serie volgt het verhaal van Fauna Hodel, die in 1949 als kind door haar moeder werd weggegeven aan een zwarte wc-madam in een casino in Nevada. Als Fauna later de geheimen van haar leven begint te ontrafelen, komt ze uit op een sinister pad dat haar op het spoor brengt van George Hodel, een Hollywood-gynaecoloog die verdacht wordt van de beruchte ‘Black Dahlia’-moord op Elizabeth Short in Los Angeles in 1947.

Zender/netwerk: TNT

Release: Ergens in 2018

(nog geen officiële trailer beschikbaar)


 

23. Castle Rock

De films van het werk van horrorauteur Stephen King staan altijd bol van de spanning. De verwachtingen voor deze serie over de bewoners van het fictieve stadje Castle Rock zijn dan ook hooggespannen.

Zender/netwerk: Hulu

Release: Ergens in 2018


 

24. Too Old to Die Young

De criminele onderwereld van Los Angeles door de ogen van ‘Drive’-regisseur Nicolas Winding Refn. Acteur Miles Teller speelt een van de hoofdrollen: een rouwende agent die in de harde wereld van huurmoordenaars, Japanse maffia en kartelmoordenaars gesleept wordt.

Zender/netwerk: Amazon

Release: Ergens in 2018

(nog geen officiële trailer beschikbaar)


 

25. Vanity Fair

Een nieuwe adaptatie van de negentiende-eeuwse literaire klassieker van William Makepeace Thackeray. Een satire op de Engelse samenleving van die tijd die al drie keer eerder verfilmd werd. In 1932, in 1935 en in 2004 (met Reese Witherspoon).

Zender/netwerk: ITV

Release: Ergens in 2018

(nog geen officiële trailer beschikbaar)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees