Straat afgesloten voor wegverzakking: “Het is niet de eerste keer, de hele straat is versleten”

Straat afgesloten voor wegverzakking: “Het is niet de eerste keer, de hele straat is versleten”

De Grondwetstraat werd na de zoveelste wegverzakking afgezet om zo erger te voorkomen. Foto: djr

Menen -

“Er kan een bus in de weg zakken”, klinkt het bij waterbeheerder Riopact. Daarom wordt de Grondwetstraat nu onbepaalde tijd afgezet. De stad laat nu onderzoeken hoe de grondverzakking in de straat zo snel mogelijk kan worden opgelost.

De stad Menen sluit een deel van de Grondwetstraat af voor onbepaalde duur. De reden? Een wegverzakking. Het gat is op zich nog beperkt met het asfalt errond lijkt ook al flink in te zakken. Het zekere voor het onzekere dan maar, en daarom is het nu omrijden geblazen.

Voor de buurtbewoners hoeft dat niet te verwonderen. “Het is al de eerste keer niet dat ze er iets aan doen”, foetert een vrouw die vlakbij woont. “Wat wil je ook met al die bussen die haar over de weg denderen. Het is dan ook niet enkel dit stuk. Heel de straat is versleten.”

Camera onderzoekt riolering

Dat het probleem zich in Grondwetstraat voordoet is dan ook niet abnormaal. Ze werd eind jaren 60 aangelegd en is dus al redelijk oud. De stad had daarom beelden gemaakt van de riool. “We wisten al dat er een probleem was met onder andere waterinsijpeling”, aldus schepen van Mobiliteit Dirk Vanholme (N-VA).

Toch lijkt het gevaar nu nog dreigender dan voorzien. De stad grijpt daarom in. Eerst en vooral door de grondverzakking af te sluiten. “We hebben het gat op korte tijd al enkele keren gestopt met asfalt, maar het probleem leek veel ernstiger”, meent hij.

Ongeval met bus vermijden

De schepen wilde niet riskeren dat er een bus door de grond zou zakken, want dat gevaar bestond zeer zeker. Dat weten ze ook bij Riopact, dat nu de problemen zal aanpakken. “Er is inderdaad een kans op ongeval waarbij een bus in de weg kan zakken. Hoe concreet dat is, moeten we uiteraard onderzoeken”, weet Yvan Decrock van de Watergroep, waarvan Riopact een onderdeel is.

Vrijdag wordt de riolering onderzocht met een camera. Zo kunnen ze het eigenlijke euvel spotten. Als het aan de riolering scheelt, zal er bekeken worden hoe er geïntervenieerd kan worden. Maandag zou er al kunnen gestart worden met de reparatiewerken. “Maar een einddatum erop kleven, kunnen we pas als het eigenlijke probleem gekend is”, vertelt de schepen. “De kostprijs kan al gauw oplopen tot 50.000 euro of zelfs meer als blijkt dat het probleem groter is.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio