Er komt geen extra onderzoek naar dood bejaard koppel

Er komt geen extra onderzoek naar dood bejaard koppel

Marie-Christine Carron en Gerard Vanthournoudt overleefden het ongeval niet. Foto: if

Wevelgem / Roeselare -

Er komt geen extra onderzoek naar de dood van Gerard Vanthournoudt (83) en zijn vrouw Marie-Christine ­Carron (83).

De politierechter twijfelt niet aan de oorzaak van de dood van Gerard Vanthournoudt en Marie-Christine Carron, beiden uit Roeselare. De chauffeur die op maandag 14 maart 2016 met zijn vrachtwagen op de E403 in Wevelgem inreed op de Citroën C5 van het bejaarde koppel, had geopperd dat ze misschien al dood waren door een hartaanval, en dus niet door de aanrijding.

De advocaat van Cedric D. had de aanstelling van een nieuwe, extra deskundige gevraagd, maar die vraag legt de Kortrijkse politierechter naast zich neer. Meer nog: de rechter gaat op geen enkele vraag tot een aanvullend onderzoek in en zal op 8 februari in de Kortrijkse politierechtbank gewoon verder met de zaak.

“Goed nieuws”

Voor de nabestaanden die zich burgerlijke partij stelden, is de beslissing van de rechter goed nieuws. “Zeer goed nieuws”, zegt Frederic Busschaert, advocaat van een van de burgerlijke partijen. “Dit is een duidelijke zaak. Op die plaats zijn al zo veel ongevallen gebeurd. Ik vind het schandalig dat de oorzaak in twijfel wordt getrokken”, zei de advocaat daar eerder over.

De advocaat van D. had nochtans naar eigen zeggen een gegronde reden voor die twijfel. Er waren volgens hem geen roetdeeltjes te vinden in de slokdarm van de overleden man. “Dat toont aan dat het slachtoffer niet meer ademde toen de wagen in brand schoot”, zei de advocaat van de beklaagde daar eerder over in de rechtbank. Maar dat denkspoor volgt de politierechter dus niet.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio