VOLLEYBALLIGA A - Pjotr Orczyk Knack Roeselare

“Het gaat al beter maar herstel verloopt traag”

“Het gaat al beter maar herstel verloopt traag”

Foto: VDB

Roeselare -

Pjotr Orczyk is bij Knack Roeselare al een tijd op de sukkel met chronische ontstekingen van de pees van de rechterknie. Hij kwam al eens terug, maar de knie bleef opspelen en houdt hem nog minstens een maand aan de kant.

“Je bent geïrriteerd en gefrustreerd, maar uiteindelijk moet je een blessure leren aanvaarden, kalm blijven en hard werken aan de revalidatie. Dat is nu eenmaal inherent aan de sport. Het gaat nu al beter, maar het herstel verloopt toch traag. Ik zou heel graag opnieuw speelklaar zijn voor de bekerfinale (op 18 februari tegen Maaseik, red), maar het kan ook langer duren. We nemen in elk geval geen risico’s.”

“Ik blijf hard werken. Niet enkel aan dat knieprobleem maar ook om de rest van m’n lichaam fit te houden. Ik word uitstekend begeleid door de medische staf, maar het blijft een eenzame bedoening. Je mist heel veel: de trainingen, de matchvoorbereidingen en vooral de adrenaline op wedstrijddagen. Ik heb geregeld contact met mijn land- en de voorbije weken ook lotgenoot Janusz Gorski van Menen. We spreken elkaar moed in. Het is goed voor hem dat hij zo goed als hersteld is van een meniscusletsel en opnieuw kan spelen. Hij is immers bezig aan een uitstekend seizoen.”

“Wat ik mijn ploegmaats kan aanraden voor de wedstrijd van zaterdag tegen Zoersel? Een grondige voorbereiding, focus van bij de eerste opslag en die concentratie gedurende de hele match aanhouden.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio