Politie pakt veertien mensen op in internationale drugszaak

Gent / Deinze -

Bij huiszoekingen in een internationaal drugsdossier zijn veertien mensen opgepakt. Eén van hen werd aangetroffen in een loods in Nazareth.

In het kader van een dossier rond internationale drugshandel en -productie, voerde de gerechtelijke politie van Limburg op 8 en 9 januari maar liefst 19 huiszoekingen uit.

Twee van die huiszoekingen vonden plaats in Gent en Deinze. Veertien personen werden meegenomen voor verhoor. De onderzoeksrechter plaatste dertien van hen onder aanhoudingsmandaat. Ze zijn allemaal in verdenking gesteld van deelname aan een criminele organisatie en inbreuken op de wetgeving over verdovende middelen.

Eén persoon, de 49-jarige Wilhelmus W., werd aangehouden in Nazareth. Hij werd daar aangetroffen in een loods waar zich grondstoffen en hardware bevonden die worden gebruikt voor de aanmaak van drugs.

Het federaal parket benadrukt dat het ontmantelen van dit soort organisaties alleen mogelijk is door een internationale aanpak en een nauwe samenwerking tussen verschillende politiediensten en gerechtelijke autoriteiten.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio