Hoe het kan dat twee kleinzoons van een Amerikaanse president uit 1790 nog steeds leven

Hoe het kan dat twee kleinzoons van een Amerikaanse president uit 1790 nog steeds leven

John Tyler Foto: Wikimedia

Twitteraar Matt Smethurst heeft zijn volgers verrast met een ongelooflijk weetje over John Tyler, de tiende president van de Verenigde Staten. Twee kleinzoons van de man, die in 1790 het levenslicht zag, zijn nog altijd in leven.

“John Tyler, Amerika’s tiende president, werd in 1790 geboren”, aldus Matt Smethurst. “Twee van zijn kleinkinderen leven nog. Inderdaad, kleinkinderen.”

(lees verder onder de tweet)

Hoe ongelooflijk het weetje ook klinkt, het blijkt echt te kloppen. John Tyler werd in 1841 de tiende president van de Verenigde Staten nadat zijn voorganger William Henry Harrison op de 32ste dag van zijn presidentschap kwam te overlijden. Daarvoor was hij al de tiende vicepresident van de Verenigde Staten.

John Tyler zou uiteindelijk vier jaar president blijven en werd in 1853 op 63-jarige leeftijd vader van Lyon. In 1924 werd Lyon op zijn beurt vader van Lyon Jr. en in 1928 van Harrison. Lyon Tyler Jr. en Harrison Tyler zijn nog steeds in leven en worden dit jaar als alles meezit respectievelijk 94 en 90 jaar. Hun grootvader overleed in 1862, 156 jaar geleden, aan bronchitis. Hij was toen 71 jaar.

Smethurst deelde het weetje woensdag op Twitter en sindsdien werd het al meer dan 20.000 maal geretweet en 35.000 maal leuk gevonden.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees