BASKETBALEUROMILLIONS LEAGUEOOSTENDE - BRUSSELS BASKET - Keylon Tobias Harrell wil knallen

“NBA-droom is nog niet begraven”

“NBA-droom is nog niet begraven”

Keylon Tobias Harrell dwong al heel wat respect af. Foto: kms

Brussel / Neder-over-Heembeek -

Met de moed der wanhoop trekt Brussels als kneusje van de klas naar Oostende dat woensdag met het Italiaanse Avelino andere katten te geselen kreeg dan de voorlaatste van de EuroMillions League. Keylon Tobias Harrell wil zich niettemin tonen.

.Na de nipte nederlaag in het Aalsterse Forum kreeg de Brusselse coach Laurent Monier de vraag voor de voeten geworpen met welke ambitie hij naar Oostende trok waar de landskampioen met een veertien op veertien fier en onbedreigd aan de leiding prijkt.

“Dan moeten we op de vijftiende speeldag maar voor een gigantische verrassing zorgen”, klonk het flegmatiek bij de geplaagde Brusselse coach.

Keylon Tobias Harrell laat zich graag voor de kar spanen van zijn coach. De 25-jarige shooting guard werd in Aalst net als Domien Loubry extra geschaduwd wat hem duur kwam te staan wat geïllustreerd werd door slechts één rake driepunter.

“Harrell en Loubry wou ik absoluut laten verhinderen om aan te leggen, want dat zijn sluipmoordenaars eens ze in de wedstrijd zitten.”, opperde de Aalsterse coach Jean-Marc Jaumin na de wedstrijd.

Het wijst op het respect dat de in het Duitse Wiesbaden met zijn 1,93m en 96 kg al afdwong in de Belgische competitie.

“Mijn vader diende twaalf jaar lang de luchtmacht, maar werd grafisch ontwerper. Hij was evenwel ook hoofdcoach in het basket en dat beïnvloedde uiteraard meer mijn carrière. Mijn NBA-droom is nog niet begraven. Voor elke Amerikaanse basketter blijft dat het ultieme doel. Ik behaalde een bachelor psychologie, maar eerst wil ik me nu een weg banen in het basketbal. Ik werd uitgenodigd voor een draft in Portsmouth, maar naar een contract leidde dat niet. Mijn makelaar stalde me dan maar bij het Turkse Akhisar Belidiye. Vorig jaar was ik aan de slag bij de Italiaanse tweedeklasser Siena. Ik ben een harde werker en vaak wordt dat al snel vereenzelvigd met leiderscapaciteiten.”

“Ik probeer ook bij Brussels gewoon mijn steentje bij te dragen.”

Vorige zomer huwde KT i, Holluywood-Florida met Krista Clyde, een softballcoach die nu met hem de basketpassie deelt.

“Me vervelen doe ik hier zelden. Brussel verkennen vind ik bijvoorbeeld enorm boeiend. Het niveau van de Belgische competitie vind ik evenwaardig aan de Italiaanse tweede klasse. Enkel Oostende vormt hierop misschien de uitzondering. Dat moet een extra motivatie vormen om zaterdag mijn beste beentje voor te zetten.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio