Vlaamse toerist belandt in Cambodjaanse cel met kilo cocaïne: “Ik kocht mijn koffer zo”

Brugge -

Een 34-jarige Bruggeling zit in de cel in Cambodja. De man werd er met meer dan een kilogram cocaïne in zijn koffer betrapt. “Ik heb die zelf gekocht”, verklaarde hij aan de politie.

David N. (34) uit Brugge liep woensdagavond tegen de lamp op de internationale luchthaven Phnom Penh in Cambodja. De politie merkte hem daar omstreeks 20 uur op. Ze klisten de man terwijl hij zijn koffer aan de band ging ophalen. Bij controle bleek daar meer dan een kilogram cocaïne in een plastic zak in verstopt te zitten. Straatwaarde: ongeveer 50.000 euro.

De politie pakte hem op en verhoorde hem. Hij wordt ondertussen officieel verdacht van het illegaal importeren van cocaïne. “Hij reisde van Brazilië naar Ethiopië”, zegt Loek Vannak, directeur van de anti-drugseenheid bij het Binnenlands Ministerie van Cambodja aan een plaatselijke krant. “Van daaruit reisde hij door naar Thailand. Zo kwam hij naar Cambodja.” Daarmee is David N. niet de eerste toerist die drugs vanuit Brazilië naar het land wilde smokkelen. De Cambodjanen lachen dan ook niet met dergelijke handel.

Verborgen ruimte

De Bruggeling zit er nu in de cel. Het is niet duidelijk voor hoe lang en of hij daar ook effectief op een proces zal moeten wachten. De jongeman ontkent wel dat hij de cocaïne bewust het Aziatische land wilde binnensmokkelen. Opvallend: de beelden waarop te zien is hoe de politie zijn koffer doorzocht, staan zomaar vrij op het internet. De dertiger is er met een nonchalant hoedje en geel hemd in te zien. Hij aanschouwt er met lede ogen hoe de agenten de plastic zak met daarin heel wat cocaïne aantreffen.

Als de speurders hem op de verborgen ruimte in de koffer wijzen, vragen ze hem wat dat precies is. Hij reageert zelf verbaasd. “Geen idee. Ik kocht die op deze manier”, antwoordt de Bruggeling daar in het Engels op. Hij blijft klaarblijkelijk rustig terwijl een tiental mensen zijn bagage grondig controleert.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees