Anderlecht heeft al vervanger voor Dendoncker in het vizier, al stelt Hein zijn veto tegen vertrek

Anderlecht heeft al vervanger voor Dendoncker in het vizier, al stelt Hein zijn veto tegen vertrek

Foto: Photo News

De interesse van West Ham voor Leander Dendoncker (22) wordt steeds concreter. De Engelsen weten ondertussen dat Anderlecht niet kan vasthouden aan de vraagprijs van 25 miljoen wegens eerder gemaakte beloftes. Hein Vanhaezebrouck heeft het liever niet, maar RSCA heeft met Ognjen Vranjes (28) van AEK al een potentiële vervanger.

In Griekenland waren ze gisteren zeker: Anderlecht trekt fel aan de mouw van Ognjen Vranjes, een 33-voudige Bosnische international die voor AEK Athene speelt. Weldra volgt een bod van 2,5 à 3 miljoen euro voor de stevige verdediger. Sommige Griekse journalisten belden zelfs naar Herman Van Holsbeeck. “We kennen de speler, maar er is niets officieel”, antwoordde die. “De volgende dagen spreken we intern over transfers.”

Iets te voortvarend dus, maar navraag leert ons dat Vranjes wel degelijk een speler is die Anderlecht intensief volgt. Ze hadden hem in gedachten voor deze zomer, want dan heeft hij in Athene nog maar één jaar contract, maar dat proces kan nu wel versneld worden.

Alles hangt af van Dendoncker zelf. Zoals hij gisteren weer speelde tegen Heerenveen is hij de nieuwe defensiepatron en als hij vertrekt, moet Anderlecht een vervanger achter de hand hebben. Dendon­cker en zijn entourage sturen aan op een transfer, maar Hein Vanhaezebrouck is daar fel tegen gekant. “Dendoncker moet blijven”, herhaalde hij. “Lea moet er zich van bewust worden dat de clubs die nu geïnteresseerd zijn zeker niet de clubs zijn waar hij naartoe moet. Dat zijn teams die in grote competities spelen, maar onderaan bengelen. Het is er moeilijk om je in te integreren, het zijn zoekende ploegen… Als hij zo blijft spelen, dan zullen er in juni veel grotere clubs aankloppen. En voor het geld hoeft hij het ook niet te doen. Leander zal in zijn leven nog zo veel verdienen dat hij het hier nog wel vier extra maanden volhoudt. Hier kan hij zijn polyvalentie blijven ontwikkelen en een basisplaats bij de Rode Duivels versieren. Of dat zal volstaan? Dat weet ik niet. Ik weet niet wat de club zal beslissen.”

Dendoncker heeft schrik dat onder het toekomstige Anderlecht-bestuur met Marc Coucke de belofte om in juni te mogen vertrekken niet meer zal gelden. Er zijn prijsafspraken gemaakt voor nu en voor in juni en die moeten overeind blijven. “Zijn entourage zit misschien in een moeilijke situatie”, zei Vanhaezebrouck.

Toponderhandelingen Stanciu

Gisteravond was Herman Van Holsbeeck alleszins niet met het dossier-Dendoncker bezig. De entourage van Nicolae Stanciu was naar La Manga afgezakt voor de laatste toponderhandelingen over de Roemeen. Het is wel de bedoeling dat Stanciu vandaag nog met het team terugvliegt naar Brussel. Sparta Praag zit wel in het Spaanse Benahavis, maar moet nog even geduld hebben.

Corrigeer