Club Brugge flirt met Standard-verdediger, maar Rouches spelen het spel staalhard

Club Brugge flirt met Standard-verdediger, maar Rouches spelen het spel staalhard

Op stage deed Scholz nog wel zijn best, gisteren stuurde hij zijn kat naar training. Foto: Photo News

Club Brugge heeft een eerste bod van 1 miljoen euro op Alexander Scholz (25) uitgebracht. Hoewel Standard van de Deen af wil, weigerden de Rouches. Zij deden zelfs een tegenvoorstel van 4,5 miljoen. Een buitensporig bedrag dat kwaad bloed zette bij de Deen, die besloot zijn kat te sturen naar de training.

Alexander Scholz ontbrak gisteren op training bij Standard. Officieel wegens blessure, maar de Deen heeft het helemaal gehad met Standard en stuurt aan op een vertrek naar Club Brugge. Dat heeft 1 miljoen euro veil voor de Deen, een schappelijk bedrag voor een speler die in de heenronde amper speelde. Maar Standard weigerde het bedrag en vroeg plots 4,5 miljoen euro voor zijn voormalige aanvoerder. Door zijn kat te sturen naar training hoopt Scholz de clubleiding op andere ideeën te brengen.

Dat er een einde zou komen aan het huwelijk tussen Alexander Scholz en Standard is al langer duidelijk. De Deense verdediger speelde dit seizoen al zijn plaats kwijt aan Christian Luyindama en aangezien hij nog over een stevig Duchâtelet-salaris beschikt, werd hem verteld dat hij deze winter voor een redelijk bedrag mocht beschikken. Ook met trainer Ricardo Sa Pinto klikt het minder. De nuchtere Scandinaviër en de extraverte Portugees verschillen te veel van karakter.

Aanvankelijk werd ingezet op 2 miljoen euro, maar niemand was bereid dat bedrag neer te tellen voor een wisselspeler. Maar plots was daar Club Brugge. Blauw-zwart mikte aanvankelijk nog op een zomertransfer, maar bracht toch een bod uit van ongeveer 1 miljoen euro op de voormalige aanvoerder van Standard. Club-trainer Ivan Leko weet de Deense verdediger te waarderen en wil hem deze maand bij de kern halen.

Strategie

Toen Club zijn intenties kenbaar maakte, veranderde Standard van strategie. Het schermde plots met interesse van Bordeaux en Anderlecht in een poging meer geld uit de deal te halen. Scholz en Club kregen te horen dat de vraagprijs steeg van 2 naar 4,5 miljoen euro.

Het feit dat Standard plots een buitensporige som vroeg, leidde woensdag – de dag dat de Rouches terugkeerden van hun winterstage in Marbella – al tot een scène op de luchthaven van Eindhoven. Scholz probeerde toen tevergeefs verhaal te gaan halen bij technisch directeur Olivier Renard. En omdat ook een poging tot een gesprek met voorzitter Bruno Venanzi tot niets had geleid, besloot Scholz zijn kat te sturen naar de training .

Mocht Scholz alsnog vertrekken op Sclessin, dan zal Standard de markt opgaan om alsnog een vervanger aan te trekken.

Standard biedt op Malinwa-target

In zijn zoektocht naar een centrale middenvelder heeft Standard zijn zinnen gezet op Yacouba Sylla (27). De Malinese international wordt door Rennes verhuurd aan Panathinaikos, maar de Griekse topclub kampt met financiële problemen. De Rouches deden al een bod van 500.000 euro. Sylla heeft zijn zinnen echter gezet op Legia Warschau. Dat wil hem huren, terwijl Rennes een definitieve overgang verkiest. Standard heeft verder concurrentie van Kasimpasa en Osmanlispor.

Ook voor KV Mechelen was Sylla een toptarget, maar gezien de concurrentie is dat moeilijk. KV blijft wel zoeken naar een defensieve middenvelder. Een rechtsback kan ook nog altijd komen, daarvoor blijft Dino Mikanovic een optie.

Corrigeer

Meest Gelezen Sport