Nederlandse bolleboos vindt alsnog onderdak bij Roompot-Nederlandse Loterij

Nederlandse bolleboos vindt alsnog onderdak bij Roompot-Nederlandse Loterij

Foto: Photo News

Floris Gerts is nog niet prof af. De 25-jarige Nederlander zag zijn contract bij BMC niet verlengd en vond vooralsnog geen nieuwe werkgever. Het pro-continentale Roompot-Nederlandse Loterij heeft alsnog een uitweg geboden.

Bij het team van Erik Breukink was nog een plaatsje vrijgekomen door het afhaken van Hartthijs De Vries. Die leverde zijn profcontract in als gevolg van hartritmestoornissen. Om de kern te vervolledigen krijgt Gerts nu een éénjarig contract aangeboden. “Ik ben dankbaar voor de kans die Roompot-Nederlandse Loterij mij biedt”, vertelt de nieuwe aanwinst. “Na twee jaar groeien en ervaring opdoen wil ik mij verder ontwikkelen als renner. Ik zal meer mijn kans mogen gaan en van de ervaren ploegleiding kan ik enorm veel opsteken.”

Het is best vreemd dat de jonge Nederlander na zijn debuut bij BMC geen nieuw contract kreeg aangeboden. Gerts reed een meer dan behoorlijk eerste profjaar met onder meer winst in de Volta Limburg Classic. Al lag misschien daar wel de reden voor zijn moeilijke positie in het peloton. Philippe Gilbert zou die middag als kopman worden uitgespeeld maar tegen de instructies in ging Gerts voor eigen succes. Gilbert werd derde op drie seconden, Gerts klopte Sonny Colbrelli. Mooie zege maar wel eentje die hem niet overal in dank werd afgenomen. Het bewees anderzijds wel dat Gerts de kwaliteiten heeft om het tot een volwaardig profwielrenner te schoppen. Gerts debuteert voor het Nederlandse team in de Ronde van Oman.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.