Jonge studente (18) sterft aan gevolgen van griep: “Slaap zacht, meisje”

Jonge studente (18) sterft aan gevolgen van griep: “Slaap zacht, meisje”

Foto: Facebook

Een achttienjarige studente uit Schotland is vorige vrijdag overleden aan een griepvirus. Toen de griep overging in een longontsteking, ging haar gezondheid er razendsnel op achteruit. “Slaap zacht, meisje. Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn”, schreef haar moeder in een emotionele post op Facebook.

“Mijn mooie dochter Bethany Walker is van mij weggenomen”, schreef moeder Heather Teale op Facebook. “Ze had een griep, die al snel een longontsteking was geworden.”

Het tienermeisje werd nog met een ambulancehelikopter naar het Raigmore ziekenhuis in de Schotse stad Iverness gebracht, maar alle hulp kwam te laat. Ze liet op 5 januari het leven op de afdeling Intensieve Zorgen.

“Het personeel kon niets meer doen”, klinkt het. “Ze kreeg gedurende meer dan twee uur de best mogelijke behandeling van een team van acht mensen. Ze hebben alles geprobeerd, maar ondanks alle inspanningen heeft ze het helaas niet gehaald.”

Emotionele post

Op Facebook had ze ook een emotionele boodschap voor haar overleden dochter: “Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik zal altijd heel veel van je houden. Je was de beste dochter die ik me ooit had kunnen wensen en ik zal altijd de meest trotse moeder van de wereld zijn. Slaap zacht, mooi meisje. Je zal nooit uit mijn gedachten zijn, zolang ik leef.”

Haar vrienden zullen zich Bethany vooral herinneren als een “lieve, warme en getalenteerde studente” die aan het bouwen was aan een carrière als verloskundige.

Griep

Het Verenigd Koninkrijk wordt momenteel zwaar getroffen door verschillende griepvirussen. In de laatste week van vorig jaar kwamen daardoor al meer dan twintig mensen om het leven, zo blijkt uit officiële cijfers.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees