De Wever jaloers op Gentse Ghelamco Arena: 'Verdorie. Dat hebben wij niet'

De Wever jaloers op Gentse Ghelamco Arena: 'Verdorie. Dat hebben wij niet'

Foto: rr

Gent - "Als ik Gent binnenrijd en de Ghelamco Arena zie, is dat het enige moment waarop ik denk: hm, verdorie. Dat hebben wij niet." N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever zegt vrijdag in een interview met de Krant van West-Vlaanderen jaloers te zijn op het voetbalstadion van KAA Gent.

De Wever wordt in de Krant van West-Vlaanderen geïnterviewd naast Pol Van Den Driessche, de N-VA-lijsttrekker in Brugge. Het interview gaat vooral over Brugge en de ruimere politiek van de N-VA, maar behandelt ook de voetbalclubs in Brugge en Antwerpen.

RAFC Antwerp, de grootste voetbalclub van Antwerpen, promoveerde vorig jaar naar de eerste klasse van het Belgisch voetbal, maar speelt nog steeds in het Bosuilstadion, een stadion met veel traditie, maar ook een oud stadion. De moderne Ghelamco Arena in Gent werd door KAA Gent in 2013 ingespeeld en is zichtbaar voor automobilisten die Gent kruisen of binnen rijden via de snelwegen E40 en E17.

Zowel Brugge als Antwerpen heeft een ploeg in 1A en 1B van onze nationale voetbalcompetitie. Hoe belangrijk is dat voor een stad', vraagt de Krant van West-Vlaanderen aan Bart De Wever.

De Wever: “Voetbal is volkssport nummer 1, die verenigingen zijn de belangrijkste van je stad. Het leven van heel veel families draait rond die clubs. Doen die het goed, voelen zij zich ook goed en voelen ze zich goed bij hun stad. En dan kan je misschien ook een nieuw stadion realiseren."

"Een stadion aan de rand van een stad is een visitekaartje. Als ik Gent binnenrijd en de Ghelamco Arena zie, is dat het enige moment waarop ik denk: hm, verdorie. Dat hebben wij niet.  Hetzelfde heb ik in München. Als gast denk je: deze stad groeit en bloeit, de economie draait hier. De eerste indruk van zo’n stad is altijd positief.”

Lees het volledige interview deze week in de Krant van West-Vlaanderen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio