Zo ziet Hof ter Smissen uit Thuis er binnenkort uit

Eind 2019 worden de eerste bewoners verwacht. Foto: dhh

Dilbeek -

Indien alles goed gaat, opent het wooncomplex in de bekende Thuis-hoeve Hof ter Smissen eind 2019 de deuren. Projectontwikkelaar Lode Verdoodt wacht momenteel de vergunning om met de renovatie te kunnen starten. Er worden 27 woningen voorzien.

Eerder raakte al bekend dat het Hof ter Smissen, de hoeve die jarenlang een cruciale rol speelde in de één-soap Thuis, opgekocht werd door Woenst, het bedrijf van projectontwikkelaar Lode Verdoodt. Verdoodt, die in de streek al heel wat woonprojecten en woon-zorgprojecten uit de grond stampte, wil de versleten hoeve omvormen tot een wooncomplex voor jonge gezinnen.

Volgens de plannen wordt zowat de hele hoeve met de grond gelijk gemaakt en worden er 27 woningen rond de binnenkoer opgetrokken. Het bekende hoofdgebouw blijft wel bewaard: daar mogen de vorige eigenaars nog blijven wonen. “Die mensen zijn hier thuis. Intussen zoeken we samen naar een nieuwe plek, want intussen zijn de mensen toch wel wat ouder en kijken ze uit naar een assistentiewoning. Wanneer zij een nieuw plekje gevonden hebben, vormen we het hoofdgebouw nog om tot twee appartementen”, zegt Lode Verdoodt.

Polyvalente ruimte

Op het gelijkvloers voorziet de projectontwikkelaar dan nog een polyvalente ruimte. “Dat kan verschillende functies krijgen. De meeste buurtbewoners hopen op een café. Je weet nooit dat ik nog voor een tweede carrière als cafébaas ga”, lacht Verdoodt.

Het project werd uitgetekend door A2R Architecten uit Dilbeek. Momenteel loopt het openbaar onderzoek nog een maand. Indien er geen bezwaren komen, kan de vergunning snel rond zijn zodat Woenst dit najaar aan de verbouwing kan beginnen. Verdoodt hoopt eind 2019 de eerste bewoners te verwelkomen. Op een infoavond gaf hij meer info aan buurtbewoners. “De mensen zijn enthousiast over het project zelf, maar stellen zich wat vragen bij de mobiliteit. Er wordt namelijk een forse uitbreiding van de nabijgelegen wijk voorzien en er komt een school bij. Ik begrijp dat de mensen drukte vrezen. Anderzijds gaat het hier om een klein project met slechts 27 woningen. Dat zal weinig invloed hebben op het leven hier”, zegt Verdoodt.

Jonge gezinnen

Woenst mikt met het Hof ter Smissen op jonge gezinnen. “Assistentiewoningen zijn hier minder interessant omdat er geen rusthuis in de buurt is”, zegt Verdoodt. “Maar dit complex is ideaal voor jonge gezinnen. Je woont hier in het groen, met een veilige binnenkoer die het gemeenschapsgevoel versterkt. En met de fiets sta je zo aan het station of in het centrum van Dilbeek. Het Hof ter Smissen heeft alle mogelijkheden om uit te groeien tot een prachtig project”, aldus Lode Verdoodt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees