Hij schoot haar met drie kogels neer maar toch houdt Adem (35) vol dat hij zijn ex niet wilde doden

Hij schoot haar met drie kogels neer maar toch houdt Adem (35) vol dat hij zijn ex niet wilde doden

Van de rechter in Dendermonde kreeg Adem Ardiclar de maximumstraf: twintig jaar cel. Foto: bfs

Aalst / Geraardsbergen -

Hoewel hij driemaal van dichtbij vuurde op zijn ex-vriendin, Christine D.C., blijft Adem Ardiclar (35) ontkennen dat hij haar wou doden. In de rechtbank in Dendermonde kreeg hij twintig jaar cel. “Maar dat moet toch kunnen verzacht worden?”, vroeg hij gisteren tijdens zijn proces voor het hof van beroep in Gent.

Adem Ardiclar uit Aalst trok op 23 oktober 2015 gewapend naar het huis van zijn ex in Moerbeke bij Geraardsbergen. Hij verborg zich in de struiken en wachtte een uur lang tot Christine D.C. de oprit opdraaide.

Ruim een week voordien had ze Adem Ardiclar de bons gegeven. Volgens haar dochter had hij seksuele avances op haar gemaakt. D.C. besloot te kiezen voor haar dochter en beëindigde prompt de relatie van anderhalf jaar. Maar volgens advocate Katrien Van der Straeten, die Ardiclar verdedigt, wou de dochter gewoon wraak nemen op de vriend van haar moeder. “Mijn cliënt keurde de relatie van de dochter met haar vriend af. Toen ze zoenend in zijn café stonden, heeft hij die vriend buiten gezet. Enkele dagen later is de dochter naar haar moeder gestapt met het verhaal dat Ardiclar seksuele avances bij haar had gemaakt.”

Alles kwijt

Nadat de relatie beëindigd werd op 14 oktober, probeerde Ardiclar vergeefs in contact te komen met Christine D.C. om zijn spullen terug te krijgen. “Hij was radeloos, raakte in een depressie”, pleite Van der Straeten. “Hij was alles kwijt, zowel materieel en emotioneel.”

Toen hij op 23 oktober naar haar huis trok, was dat volgens haar enkel om zijn ex schrik aan te jagen en om zijn spullen terug te krijgen. Maar al onmiddellijk na haar aankomst rond half tien 's avonds, trok Ardiclar zijn wapen en vuurde drie keer van dichtbij op haar, toen ze nog in de wagen zat. De vrouw raakte levensgevaarlijk gewond, maar overleefde de aanslag.

Het openbaar ministerie begrijpt het niet. “Als men drie keer van zeer dichtbij op iemand vuurt, dan is er toch de wil om te doden?” Door een foute manipulatie van het wapen, vielen bovendien de drie andere kogels op de grond. “Anders had men wellicht zes keer gevuurd.”

Abdiclar hoopt op in beroep zijn minst op een lichtere straf. Hij kreeg in eerste aanleg de maximumstraf van twintig jaar voor poging moord. “Ik zat in een depressie, ik was mezelf niet. Die straf moet toch kunnen verzacht worden?” Uitspraak op 16 februari.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees