Gemeente heeft cultuurhuis 't Klooster gekocht: schepen wil dringend overleg wat men er mee gaat aanvangen

Gemeente heeft cultuurhuis 't Klooster gekocht: schepen wil dringend overleg wat men er mee gaat aanvangen

Schepen Martin Acke heeft nog vragen over de toekomstige uitbating van ’t Klooster. Foto: zvd

Zelzate -

“Het wordt dringend tijd dat we de juiste rol, invulling en functie van het nieuwe cultuurhuis 't Klooster vastleggen”, vindt eerste schepen Martin Acke

(N-VA) en daarom wil hij snel een commissie samenroepen.

Die commissie moet de rol en de toekomstige uitbating van het cultuurcentrum 't Klooster in de Kerkstraat bespreken en hierover dan adviezen geven aan de gemeenteraad.

De gemeenteraad heeft op 28 december vorig jaar de aankoop (voor 700.000 euro) van dit cultuurhuis goedgekeurd, maar Acke heeft nog heel wat vragen over hoe dit pand later zal uitgebaat worden.

“Het moet de bedoeling zijn dat er echt een programmatie komt van cultuuractiviteiten en dat de uitbating ook rendeert, zowel financieel als cultureel. Deze aankoop is zeer snel en misschien nog onvoldoende doordacht door de gemeenteraad gesluisd. Ik hoor hierover bij de bevolking heel wat vragen maar ook voorstellen en interesse om zelf betrokken te worden.”

“Het moet zeker een project worden dat meer te bieden heeft dan enkel ontvangsten en huwelijken of babyborrels en verjaardagsfeestjes. Over deze invulling is volgens mij nog onvoldoende ten gronde nagedacht. Daarom wil ik het samenroepen van deze commissie nog snel laten agenderen op de gemeenteraad van 18 januari, want binnen drie maanden is dit gebouw van ons en als we dan pas beginnen na te denken is dit ruimschoots te laat”, zegt Martin Acke.

Burgemeester verbaasd

Burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) is verbaasd over het initiatief van zijn schepen. “Onze gemeentediensten zijn nu alles aan het voorbereiden en ik heb alle vertrouwen in de competenties van deze mensen zodat dit project tot een goed einde komt”, zegt de burgemeester.

“Dit initiatief van schepen Acke kan ik alleen maar toejuichen, want ook wij als SP.A vinden dat in de gemeente dringend behoefte is aan een echt cultuurbeleid en een cultuurambtenaar. Omdat over de toekomstige functie en de rol van dit cultuurhuis door de meerderheid zo weinig kon worden gezegd, hebben wij ons bij de stemming over de aankoop in de gemeenteraad onthouden”, reageert SP.A-fractieleider Brent Meuleman.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio