Bibliotheken lonken naar jonge lezertjes vanaf 2 jaar

Bibliotheken lonken naar jonge lezertjes vanaf 2 jaar

Schepen Sandra De Roeck (SP.A) van Zottegem (achter) en schepen Marleen Verdonck (CD&V) van Oosterzele. Foto: Bibliotheek Zottegem

Zottegem -

Hieperdebib! is het allernieuwste project van Route42.

Daarmee willen de zes bibliotheken van het samenwerkingsverband (Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem) jonge ouders bereiken om hen het aanbod van de bib te leren kennen.

Wanneer de jonge inwonertjes 2 jaar worden, krijgen ze een leuke kaart toegestuurd of overhandigd tijdens de consultatie bij Kind & Gezin. Op vertoon van die kaart krijgen ze in de bibliotheek van hun woonplaats een hip rugzakje met hetzelfde logo van de kaart. In het rugzakje zit informatie over voorlezen, de bib, enz.

“Je kan kinderen niet vroeg genoeg in contact brengen met boeken”, klinkt het bij de schepenen Sandra De Roeck (SP.A) van Zottegem en Marleen Verdonck (CD&V) van Oosterzele over het project, dat tot stand kwam met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen. “Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat voorlezen heel belangrijk is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen.”

Meer info kan je krijgen bij de deelnemende bibliotheken of via route42@bibliotheek.be.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio