Terminaal jongetje (9) kan pasgeboren zusje nog in de armen sluiten en troost zijn ouders: “Je mag maar 20 minuten wenen”

Terminaal jongetje (9) kan pasgeboren zusje nog in de armen sluiten en troost zijn ouders: “Je mag maar 20 minuten wenen”

Bailey, Riley en kleine Millie Foto: Facebook

Een negenjarig jongetje uit het Britse Bristol dat terminaal ziek was, heeft nog lang genoeg geleefd om zijn pasgeboren zusje in de armen te nemen. Voordat hij stierf, troostte hij zijn ouders met de woorden “Je mag maar 20 minuten huilen”.

In de zomer van 2016 werd bij Bailey Cooper (9) non-Hodgkin-lymfoom vastgesteld, een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Bailey onderging chemotherapie en alles leek eerst de goede kant uit te gaan, maar in augustus bleek dat de kanker was teruggekomen en er niets meer kon gedaan worden. Bailey gaf de strijd niet op en vocht uiteindelijk nog enkele maanden tegen de zware ziekte, net lang genoeg om zijn pasgeboren zusje Millie in zijn armen te sluiten.

(lees verder onder de foto)

Terminaal jongetje (9) kan pasgeboren zusje nog in de armen sluiten en troost zijn ouders: “Je mag maar 20 minuten wenen”
Bailey met zijn mama. Foto: Facebook

“We hadden nooit gedacht dat hij het nog zo lang zou uithouden,” reageert zijn mama Rachel (28) bij Daily Mail, “maar hij was vastbesloten om Millie nog te ontmoeten. Uiteindelijk was het eind november en werd Millie geboren. Hij knuffelde haar en deed alles wat een grote broer zou doen: haar verschonen, haar wassen en liedjes voor haar zingen.”

“De dokters zeiden dat hij zou sterven voordat Millie werd geboren”, herinnert Baileys vader Lee (30) zich. “Maar dat deed hij niet. Hij vocht, en op weg naar het ziekenhuis zei hij dat we haar Millie moesten noemen. Maar nadat hij haar had ontmoet, ging het snel bergaf.”

“Dat is egoistisch, oma”

De familie wist dat Bailey waarschijnlijk Kerstmis niet meer zou halen. Ook Bailey wist dat hij stervende was en begon zijn eigen begrafenis te plannen. Zo wilde hij dat alle gasten in superhelden-outfits zouden opdagen. Op de laatste familiebijeenkomst zei hij nog tegen zijn ouders: “Je mag maar 20 minuutjes huilen. Jullie moeten voor Riley (zijn jongere broer, red.) en Millie zorgen.”

(lees verder onder de video)

Toen zijn grootmoeder wenste dat zij de plaats van Bailey kon innemen, antwoordde hij: “Dat is echt egoïstisch, oma. Je moet voor je kleinkinderen zorgen.”

Op 22 december werd Bailey opgenomen in het ziekenhuis en verzamelde zijn familie aan zijn bed om hem verhaaltjes te lezen en gezelschap te houden. “Iets voor de middag, op de dag voor Kerstmis, stonden we aan zijn bed”, gaat Rachel verder. “We wisten dat het niet lang meer zou duren. Toen zeiden we ‘Het is tijd om te gaan, Bailey. Stop.’ Op het moment dat we ‘stop’ zeiden, nam hij zijn laatste adem en kwam er een traan uit zijn oog. Het was vredig.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees