Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Oplichtersduo blijft in de cel

Oplichtersduo blijft in de cel

De 23-jarige oplichtster Sherlyn D. blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer gistermorgen. Ook haar 44-jarige moeder Carine B. zit langer vast. Haar verdediging vroeg namelijk om de zaak uit te stellen.

Dochter met een modieuze sjaal. Moeder met een bontjas. Carine B. en Sherlyn D. verschenen gistermorgen in stijl voor de Brugse raadkamer. Die moest beslissen of ze verder aangehouden blijven. Maar eerst moesten de twee tot bij de jeugdrechter. Daar moest namelijk een beslissing genomen worden over de kinderen van de twee. Zij worden tijdelijk in een pleeggezin geplaatst.

Het onderzoek naar Carine B. en Sherlyn D. startte al in 2015. De twee lichtten in die periode tientallen mensen op. Hun buit bedraagt wellicht meer dan één miljoen euro. Om dat te vergaren gingen ze op allerhande manier met het geld van nietsvermoedende slachtoffers aan de haal. Als immomakelaar sloeg mama Carine B. voorschotten en commissies achterover. Dochter Sherlyn sloeg vaak haar slag via tweedehandswebsites. Ze liet mensen spullen betalen die ze nooit leverde.

De raadkamer besliste gistermorgen om Sherlyn D. een maand langer in de cel te houden. Haar advocaat Nathalie Goedertier had nochtans gevraagd om haar vrij te laten. “Zij zit nu vooral met haar kinderen in”, klinkt het. “Die zijn 1 en 2,5 jaar en worden nu plots bij mensen die zij niet kent ondergebracht. Wij hebben alle mogelijke voorwaarden voorgesteld - zoals onder andere een internetverbod - maar de raadkamer ging daar niet op in.”

De jongste van de twee oplichtsters werd al urenlang door de politie verhoord. Ze verklaarde dat er mogelijk wel eens iets verkeerd is gelopen. Maar dat ze dat bewust zou gedaan hebben ontkent ze dan weer. “Op die tweedehandswebsites verkocht ik zodanig veel dat ik geen goed overzicht meer had”, klonk het. “Het kan zijn dat daarbij wel eens iets verkeerd is gelopen. Maar ik heb mensen nooit bewust opgelicht.” Toen haar moeder het immokantoor in Zeebrugge overnam was Sherlyn amper 16 jaar. Maar in het weekend hielp ze er wel geregeld mee. Na haar middelbare studies stapte ze er dan mee in. Maar bewust klanten oplichten deed ze naar eigen zeggen niet.

Mama Carine blijft ook langer in de cel omdat haar advocaat een uitstel gevraagd had. Zij verschijnt vrijdag opnieuw voor de raadkamer. Over de inhoud van de zaak kan haar raadsman Maxime Van Winkel nog niets kwijt. “Maar het is wel zo dat moeder en dochter nog steeds op één lijn zitten”, zegt hij.

Het beste van Enkel voor abonnees