Kinesist en wielerliefhebber Gino (44) overleden na hartinfarct in wagen: "Hij zal door veel mensen gemist worden"

Kinesist en wielerliefhebber Gino (44) overleden na hartinfarct in wagen: "Hij zal door veel mensen gemist worden"

Foto: ptb

Ieper -

Gino Verhack (44) uit Ieper is afgelopen donderdagavond overleden nadat hij donderdagnamiddag onwel geworden was in zijn wagen in het centrum van Ieper, op een enkele honderden meter van zijn huis in de Masscheleinlaan.

Gino werd rond 15 uur het slachtoffer van een zwaar hartinfarct, waardoor hij met zijn wagen stil viel in de Surmont de Volsberghestraat voor restaurant Souvenir. “Medewerkers van het restaurant hadden de wagen opgemerkt door de verkeersopstopping voor de deur”, zegt Joke Michiel, uitbaatster van Souvenir. “Ze zagen dat de bestuurder onwel geworden was en sloegen een autoruit in om hem te bevrijden. Een klant, die verpleegkundige was, begon meteen te reanimeren.”

“Enorm gevoel voor humor”

Daarna namen de hulpdiensten over, maar na anderhalf uur werd de reanimatie stopgezet. “We hoorden van de dokter dat Gino alle kansen gekregen had”, vertelt zijn vrouw Liesbet Callewaert, die ergotherapeut is. Gino is afkomstig van Boezinge, een deelgemeente van Ieper, en is al 22 jaar kinesist in Ieper. “Hij had de praktijk van Wilfried Goemare overgenomen en verhuisde later naar de vernieuwde praktijk in de Arsenaalstraat. De mensen kenden hem als ‘kinesist Gino’, een man met gevoel voor humor die een enorm hechte band had met zijn patiënten. Wanneer we op reis waren, stuurde hij soms tot 25 postkaarten naar patiënten. Gino engageerde zich in de vereniging voor Ieperse kinesisten.”

De man was heel sportief. “Hij ging vaak fietsen met vrienden en stippelde de fietsroutes graag uit tot in de puntjes. Hij amuseerde zich ook met pronostieken in de koers en het voetbal. Vroeger voetbalde hij in Boezinge, Brielen en Elverdinge.”

Begrafenis in intieme kring

Gino laat zijn vrouw en 15-jarige dochter Diethe achter. “Hij was heel trots op zijn oogappel. Gino wordt niet alleen door ons, maar door veel mensen gemist. Jammer dat hij op zo'n jonge leeftijd moet gaan.”

Wie Gino een laatste groet wil brengen, kan tot en met woensdag terecht in funerarium Funebra. De uitvaart gebeurt in intieme kring.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees