Transportfirma verliest vergunning

Sint-Lievens-Houtem / Vlierzele -

Het Houtemse schepencollege trekt met onmiddellijke ingang de milieuvergunning in die eerder werd verleend aan de internationale transportfirma ETS die haar activiteiten organiseert vanuit de gewezen De Dijcker-site in de Vlierzeelse wijk Strijmeers.

“Vorig jaar verleende de gemeente Sint-Lievens-Houtem een voorlopige milieuvergunning aan ETS die afloopt op 8 maart dit jaar”, legt schepen van Milieu Tim De Knyf (NH) uit. “We schorsen de vergunning vroeger om diverse redenen. Vorig jaar hebben we diverse klachten van overlast ontvangen, onder meer van vrachtwagens die urenlang bleven draaien. Er werden ook andere milieuovertredingen vastgesteld.”

“Er werd ons beterschap beloofd, maar de klachten bleven aanhouden en we stellen vast dat de hinder niet beperkt kan worden tot een aanvaardbaar niveau. Op 17 december gebeurde op het betrokken terrein op de hoek Strijmeers-Gentsesteenweg in Vlierzele een controle van de arbeidsauditeur, de federale en de lokale politie en van de sociale inspectie. Daarbij werden niet minder dan 143 vrachtwagens op de site werden aangetroffen, terwijl er maar een vergunning is voor veertig exemplaren. We zijn daarom genoodzaakt om de voorlopige milieuvergunning volledig op te heffen. De schrapping gaat in van het ogenblik dat het bedrijf schriftelijk op de hoogte is gesteld.”

ETS is een groep van vier internationale transportbedrijven: European Tractioner, Specialist SRL, Express Euroscan SRL, Truc Lerbac SRL en United Euro Spedition SRL. De onderneming heeft haar adres in Roemenië, maar het arbeidsauditoraat in Gent en de sociale inspectiediensten vermoedden al langer dat het over een Belgisch bedrijf gaat dat zich in de illegaliteit bevindt. De 143 vrachtwagens blijven gerechtelijk aangeslagen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio