Basketbal2de Landelijke vrouwenTigers Evergem - Fiebe Matthys en Tigers Evergem strijden keihard voor behoud

‘Toffe sfeer helpt heel veel”

‘Toffe sfeer helpt heel veel”

Fiebe Matthys: “Ik heb al veel opgestoken van coach Ewald Schepens. Hij is streng maar rechtvaardig.” Foto: Marc Van Hecke

Evergem -

Zondag ontvangt Tigers Evergem Basket Meetjesland. Opworp om 17.00 uur. De thuisploeg, die deze week trainde zonder de op skivakantie zijnde coach Ewald Schepens, vecht verder om operatie redding tot een goed eind te brengen.

Met drie overwinningen uit vijftien confrontaties pakt Tigers Evergem momenteel een twaalfde plaats in de rangschikking, dit met amper één winstmatch meer dan het rechtstreeks bedreigde Brasschaat. Basket Meetjesland van zijn kant zit ook nog ver van de beoogde vijfde stek in de reeks. Fiebe Matthys beseft dat Tigers zondag geen geschenken hoeft te verwachten.

“Voor mij is de snelheid het sterke wapen van de bezoekers. Daarenboven maken zij er onder de korf doorgaans een potige partij van, wat voor mij als post met al dat duw- en trekwerk niet altijd even plezant is. Hoe dan ook geloof ik dat het thuisvoordeel zondag voor ons beslissend kan zijn. Waarom mijn ploeg het dit seizoen zo moeilijk heeft? We pakken uit met een erg jong team. Zelf ben ik bijvoorbeeld pas 16 geworden. Enkele speelster erbij met wat ervaring zou ons uiteraard van pas komen. De oudste in de ploeg is Maxime Charlotte Bracke, ook die telt amper 26 lentes. Hoe dan ook moeten de meeste speelsters zich nog inwerken om het niveau van de reeks aan te kunnen.”

“Het wordt niet gemakkelijk om ons te handhaven, maar we zullen er zeker voor vechten. Er zit inderdaad behoorlijk wat wilskracht in onze ploeg. Dat de sfeer zo goed is, zal ook wel helpen. Er wordt op training keihard gewerkt, maar de oefensessies van Ewald Schepens zijn ook super plezant, wat minstens zo belangrijk is. Dat brengt ons dus bij de trainer. Ik moet zeggen dat ik al heel wat van hem heb opgestoken. Hij is heel streng, maar minstens net zo rechtvaardig. Hij weet wat hij wil. Deze week was hij wel niet op training wegens een vakantie, maar zondag tekent hij present. Nu er een nieuwjaarsreceptie is voorzien voor de supporters, zal dit hopelijk extra belangstelling opleveren.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio