VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC GULLEGEM-RC HARELBEKE - Valentin Romont volgt ex-ploeg Harelbeke op de voet

“Jammer als zo’n club weer van nul moet herbeginnen”

“Jammer als zo’n club weer van nul moet herbeginnen”

Valentin Romont blijft hard werken en geniet nog altijd het vertrouwen van de trainer. Foto: BART VANDENBROUCKE

Gullegem / Wevelgem -

Gullegem speelt morgen gastheer voor het in moeilijkheden verkerend Harelbeke. Met welke ploeg de Ratten aan de aftrap zullen komen, is nog niet meteen duidelijk. “Je moet nooit geloven dat het met een veredelde beloftenploeg zal zijn.”

Valentin Romont speelde de voorbije drie jaar bij Harelbeke. Kent de club als zijn broekzak. Dat het met zijn ex-ploeg niet goed gaat, houdt hem bezig.

“Dat komt ervan als de ambities groter zijn dan het budget”, weet Valentin Romont. “Bij Harelbeke was het nooit rustig. Altijd was er wel iemand in het bestuur die de anderen wou overtreffen. Over de degradatie uit eerste klasse zijn sommigen nog altijd niet heen en hebben nog altijd heimwee naar topvoetbal. Het stadion en de accommodatie ademen trouwens nog altijd eerste klasse uit. Ook binnen de club is men nog altijd professioneel bezig. Ik zou het doodjammer vinden dat zo'n mooie club opnieuw van nul moet herbeginnen. Harelbeke heeft als eens het provinciale vagevuur meegemaakt, kon toen nog snel zijn plaats terugvinden in de nationale reeksen. Deze keer zou het veel langer kunnen duren.”

Drie maanden out

“Aan mijn Harelbeekse periode bewaar ik de beste herinneringen”, gaat Valentin Romont door. “In mijn tweede seizoen had ik met vijftien doelpunten een groot aandeel in de promotie naar tweede klasse amateurs.”

Bij Gullegem vergaat het hem veel minder. Voorlopig moet hij zich met invalbeurten tevredenstellen.

“Hoeveel pech kan je hebben?”, reageert Valentin Romont. “Ik had mij veel voorgesteld van mijn overgang naar Gullegem. Vooral omdat trainer Pascal De Vreese op mijn komst aandrong. Net voor het seizoen op gang geschoten werd, moest ik geblesseerd afhaken. Drie maanden was ik buiten strijd. Op mijn 32ste is het niet simpel om die achterstand snel weg te werken. Ik blijf hard werken en geniet nog altijd het vertrouwen van de trainer. Hopelijk kan ik hem binnen de kortste tijd met goede prestaties en doelpunten bedanken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio