Politie lost schoten bij wilde achtervolging, verdachte springt in kanaal

Politie lost schoten bij wilde achtervolging, verdachte springt in kanaal

Foto: Photo News

Boortmeerbeek / Mechelen -

Tijdens een wilde achtervolging heeft de politie donderdagnacht waarschuwingsschoten gelost. Een verdachte die in de Leuvense Vaart sprong, is aangehouden.

De politie van de zone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen heeft donderdagnacht een man opgepakt die in aanmerking komt voor een inbraak in een apotheek aan de Zemstbaan in Mechelen. Dat is op het winkelterrein waar Carrefour-Zuid is gelegen. De arrestatie kwam er na een dolle achtervolging waarbij de politie enkele waarschuwingsschoten loste.

De inbrekers forceerden de voordeur van de apotheek maar wat ze precies konden stelen, was gisteren nog niet duidelijk. Aanvankelijk leek het alsof de daders spoorloos verdwenen waren, maar nauwelijks enkele minuten na de inbraak stootten ze op een politiecontrole in Boortmeerbeek.

“Een BMW waarin meerdere personen zaten, weigerde te stoppen en ging ervandoor”, aldus Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket afdeling Mechelen. “Daarop heeft de politie de achtervolging ingezet.”

Witte bestelwagen

“Even later dook er een witte bestelwagen op. De bestuurder daarvan deed er alles aan om de achtervolging op de BMW zo veel mogelijk te verstoren en te verhinderen.” De focus van de politie verlegde zich naar de bestelwagen, maar de chauffeur daarvan weigerde te stoppen voor de achtervolgende politieploegen. “Er zijn uiteindelijk drie waarschuwingsschoten gelost en korte tijd later stopte de bestelwagen toch. Toch gaf de bestuurder zich niet zomaar over aan de politie. De man sprong uit de wagen en sprong in de Leuvense Vaart. Uiteindelijk kon de politie hem overmeesteren en arresteren”, zegt het parket.

De betrokkene moest gisteren voor de Mechelse onderzoeksrechter verschijnen. Die besliste om de man aan te houden. Hij wordt beticht van heling – de man reed met een gestolen voertuig –, voor lidmaatschap van een vereniging van misdadigers en voor zijn betrokkenheid bij de inbraak in de apotheek.

Op de beelden van de bewakingscamera’s op het terrein van de Carrefour-Zuid is op het moment van de inbraak een witte bestelwagen te zien. Wat de rol van de BMW is bij de inbraak, wordt nog onderzocht. De politie spoort de inzittenden op.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees